YSK'dan açıklama geldi! Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası ona atılan oylar ne olacak?

YSK'dan açıklama geldi! Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası ona atılan oylar ne olacak?

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildiğini açıkladı. Milletvekili seçimlerinde halen partisinin aday olduğunu belirten İnce, sadece cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi. Ancak seçime sadece 3 gün kala yapılan bu açıklama çok kritik bir soruya yol açtı: Muharrem İnce'ye verilen oylar ne olacak?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. Ancak oy pusulaları çoktan basıldı ve değişmeyecek. Oy verme işlemlerinin tamamlandığı yurt dışı sandıklarında da Muharrem İnce'ye verilen oylar var.

Peki Muharrem İnce'ye verilen yurtdışı oyları ne olacak? 14 Mayıs'ta hala oy pusulasında yer alacak olan İnce'ye atılan oylar geçersiz mi sayılacak? İşte cevabı...

3 GÜN KALA ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin genel merkezinde sabah saatlerinde kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından partisinin genel merkezinde bir basın açıklaması yaptı. İnce, "Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum. Türkiye'ye üçüncü seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde bütün suçu bana atacaklar." dedi.

muharrem-ince.jpg

"ALENEN İFTİRA"

Sözlerine hakkında çıkan kaset iddialarıyla ilgili konuşarak başlayan Muharrem İnce, "Son 45 günde gördüklerimi 45 senede görmedim. Sahte dekontlar, olmayan bacanaklar, olmayan görüntüler, fotoğraflar... İsrailli bir cinsel ilişki görüntü sitesinden alıyor görüntüyü benim kelleyi kesip ortaya koyuyor FETÖ'cüler. Muhalif olmak için bunu paylaşanlar da var. Benim böyle bir görüntüm, ses kaydım yok. Özel hayatın gizliliği falan değil bu, iftira. Gerçek değil bu. T.C. Devleti benim itibarımı koruyamamıştır. Bir yurttaşının, bir cumhurbaşkanı adayının itibarını korumakla görevlidir devlet, medya, emniyet... Alenen iftira! 5 milyon dolarlık dekont. Yazıyor geçiyor adam, nerede bu savcılar?" şeklinde konuştu.

Peki, Muharrem İnce'nin yurt dışı oyları sayılacak mı? Muharrem İnce oyları geçersiz mi olacak?

oylar-sandik.jpg

MUHARREM İNCE'NİN YURTDIŞI OYLARI NE OLACAK?


Konu hakkında YSK tarafından bir açıklama bekleniyordu. Bu beklenmeyen gelişme sonrası tahminler cumhurbaşkanlığı oy pusulasında İnce'ye basılan ve basılacak oyların geçersiz sayılacağı yönündeydi.

Ancak YSK'dan bunun aksi yönde bir açıklama geldi.

YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, "Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda oy pusulası değiştirilmez. Adayın aldığı oylar geçersiz sayılmaz." açıklamasında bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, "Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulası değiştirilmez.
Adayın aldığı oylar da geçersiz sayılmaz. Çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise ikinci tur yapılır. 2. tura ilk turda 2. ve 3. olan aday katılır.
Onlar 2. tura kalmış kabul edilir ve seçimler bu 2 aday arasında gerçekleşir.” şeklinde konuştu.

"HER EVDEN MEMLEKET'E BİR OY İSTİYORUM"


Adaylıktan çekilse de partisinin meclis oyları için oy isteyen İnce, "Bir yandan FETÖ'cüler bir yandan PKK'lılar saldırıyor. 45 gün boyunca her gün başka bir iftira... Pazar günü sandığa gideceğiz. Memleket Partisi Türkiye'nin geleceği için önemlidir, mecliste olmalıdır. HDP var, CHP listelerindeki 77 Saadetli Gelecekli DEVAlı var. AK Parti var. Atatürkçüler azınlıkta olacak Meclis'te. Türkiye'nin sigortası Memleket Partisidir. Mutlaka o Mecliste olmalıdır. Kim saldırırsa saldırsın, istedikleri kadar montaj kaset, montaj dekont yapsınlar, Memleket'e her evden bir oy istiyorum."

"BAHANELERİ KALMASIN"

Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdiğini belirten İnce, adaylıktan çekilmesinin sebebini "bahaneleri kalmasın" sözleriyle açıkladı. İnce "Atılan iftiralara, 'saraydan para aldı, görevini yapıyor çekilemez' diyenlere, bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum. Benim bu kumpaslardan, montajlardan, sahte dekontlardan korktuğum yok. 45 gündür direniyorum.

Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim. Ne cumhur ne millet tek yol memleket dedim. Atatürk'ün yolundan dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN