Narin cinayeti davasında yeni gelişme: Anne Yüksel Güran hakkında beraat talebi

Narin cinayeti davasında yeni gelişme: Anne Yüksel Güran hakkında beraat talebi

Diyarbakır'da Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan anne Yüksel Güran’ın avukatı, kararın varsayımlara dayandığını öne sürerek istinaf başvurusu yaptı. Mahkumiyetin çelişkili tanık ifadelerine dayandığını savunan avukat, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini iddia etti.

Diyarbakır'da 2024 yılının en sarsıcı davalarından biri olan Narin Güran cinayeti davasında önemli bir gelişme yaşandı. 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Aralık 2024 tarihinde aldığı karara karşı, tutuklu sanıklardan anne Yüksel Güran’ın avukatı istinaf başvurusunda bulundu.

Mahkeme, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve amca Salim Güran’a “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Nevzat Bahtiyar ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Davaya ilişkin 944 sayfalık gerekçeli karar 23 Ocak'ta açıklanmıştı.

AVUKAT: KARAR VARSAYIMLARA DAYANDIRILDI

Sanık Yüksel Güran’ın avukatı Yılmaz Demiroğlu, müvekkili hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet kararına karşı bölge adliye mahkemesine başvurdu. Avukat, ilk derece mahkemesinin kararının varsayımlara dayandırıldığını ve somut delillere dayanmadığını öne sürdü.

Başvuruda, tanık Nevzat Bahtiyar’ın çelişkili ifadelerinin mahkumiyet kararında etkili olduğu savunularak, basında yer alan bazı haberlerin kamuoyunu yönlendirdiği ve sanıkların adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddia edildi.

İstinaf mahkemesinin başvuruyu değerlendirmeye almasıyla birlikte davada yeni bir sürecin başlaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN