Orman yangınları bitmek bilmiyor: 5 ilde ormanlar ateş altında

Yurt genelinde meydana gelen yangınlar sürekliliğini koruyor. Edirne, Adana, Kahramanmaraş, Balıkesir ve İzmir'de ormanlar alevlere teslim oldu. Edirne'deki yangın Türkiye ile Bulgaristan sınırını oluşturan ormanlık alanda meydana geldi. Çıkan yangınların tamamı kontrol altına alındı.

Orman yangınlarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Ekipler ormanları korumak için havadan ve karadan denetim yapsa da sıcaklığın etkisiyle kıvılcımlar büyüyor. Balıkesir, Edirne, Kahramanmaraş, İzmir ve Adana illerinde orman yangınları kontrol altına alındı.

DEPREM BÖLGESİ MARAŞ'TA YANGIN

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor. Alınan bilgiye göre, Bulutoğlu Mahallesi kırsalında orman yangınını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 helikopter, 6 arazöz ve 2 su tankı sevk edildi. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürdü.

yeni-proje-2.jpg

ADANA'NIN FEKE İLÇESİNDE YANGIN

Adana'nın Feke ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışıldı. Ekipler saatler sonra Adana'daki yangını kontrol altına aldı.

BİR YANGIN DA BALIKESİR'DE

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Edinilen bilgiye göre, Burhaniye ilçesinde ormanlık alanda saat 15.25’te yangın çıktı. İlk müdahalenin havadan helikopterle yapıldığı yangın bölgesine 2 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 helikopter, 1 uçak ve 52 personel sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun bir çalışma sürdürüyor.

EDİRNE’DE ORMAN YANGINI

Edirne'de merkeze bağlı Yolüstü köyü yakınlarında orman yangını çıktı. Bulgaristan sınırına yakın bölgede devam eden yangın helikopter yardımıyla söndürülmeye çalışılıyor. Yangına karadan da müdahale sürerken sınır hattına yakın noktada çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışıldı. Yoğun çabaların ardından alevler kontrol altına alınarak soğutma çalışması yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Edirne merkeze bağlı Yolüstü köyü yakınlarında henüz sebebi bilinmeyen bir şekilde ormanlık alanda yangın çıktı. Oluşan yangına karadan arazöz ve itfaiye ekipleri müdahale ederken havadan da yangına helikopter yardımıyla müdahale edildi.