Görev armasında 100. yıl ve Türk devletleri vurgusu: İlk Türk astronotun uzaya çıkacağı tarih belli oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapacak ilk Türk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı. Bakan Kacır'ın paylaşımındaki videoda Gezeravcı, misyonda kullanacağı armayı tanıttı. Sekiz köşeli Selçuklu yıldızının bulunduğu armada Türk bayrağı, 16 Türk devletini temsil eden yıldızlar ve Cumhuriyet'in 100'üncü yılı vurgusu yer aldı.

Türkiye'nin uzaya yolculuğu için geri sayım başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medyadan paylaşım yaparak Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Türk Uzay Yolcusu Alper Gezer Avcı’nın 9 Ocak 2024'te uzaya gideceğini duyurdu.

Alper Gezeravcı Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak.

uzay-ekibi.jpg

ARMADAKİ 100'ÜNCÜ YIL VE TÜRK DEVLETLERİ VURGUSU

Bakan Kacır, sosyal medya paylaşımında Alper Gezeravcı'nın misyonda kullanacağı armayı tanıttığı videoyu paylaştı.

Sekiz köşeli Selçuklu yıldızının bulunduğu armada ay-yıldızlı Türk Bayrağı, 16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100'üncü yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası bulunuyor.

14 GÜNDE 13 FARKLI DENEY YAPACAK

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlandığını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN