Son dakika! Soylu ile görüşen Meclis Başkanı Şentop'dan ilk açıklama

Son dakika! Soylu ile görüşen Meclis Başkanı Şentop'dan ilk açıklama

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Soylu ile görüşen Meclis Başkanı Şentop'dan ilk açıklama geldi. Gazetecilerin görüşme ilişkin sorusuna cevap veren Şentop "Söz konusu kişi bir milletvekili değil. Tüm husus ve iddialarla ilgili olarak adli makamlara başvuruldu. Konunun bundan sonraki aşaması adli kapsamda olacaktır. Bir isim vermedi" diye konuştu.

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen Meclis Başkanı Şentop'dan ilk açıklama geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesi için şunları kaydetti:

"Bir siyasetçinin para aldığına dair bir açıklama olmuştu. Bunun üzerine ben 27 Mayıs'ta İçişleri Bakanımıza bir mektup yazdım. Burada milletvekillerimizin kendilerini genel olarak töhmet altında hissettiğini, bu konuyla ilgili bilgi, belgelerin, hukuki süreçlerin yürütülebilmesi maksadıyla adli mercilere veya Başkanlığımıza verilmesini talep etmiştim. Dün Sayın Bakanımız geldi beni ziyaret etti.

"MEKTUBA YAZILI DA CEVAP VERDİ"

Bu mektubumuza cevaben kendi yazılı olarak cevabını da getirdi. Kastettiği isim, TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil. 'Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan milletvekillerimizden biri değildir' diyor. Diğer husus ise 'Bütün tüm hususlar ve iddialarla ilgili olarak adli makamlara başvurulmuştur' diyor. Dolayısıyla konunun bundan sonraki aşaması, kısmı bu tür adli çalışmalar, soruşturmalar kapsamında olacaktır."

SOYLU İSİM VERDİ Mİ?

Şentop, İçişleri Bakanı Soylu'nun bir isim vermediğini söyledi. "Adli mercilerle paylaşıldı mı?" sorusuna Şentop, "Onu bilmiyorum ama 'Tüm hususlar ve belgeler adli makamlara intikal ettirilmiş, başvurulmuştur' diyor" cevabını verdi.

Meclis Başkanı olarak TBMM'nin, milletvekillerinin hukukunu korumayı bir vazife addettiğini ifade eden Şentop, "Türkiye'de siyaset yapan herkesle ilgili olarak benim bir şey yapabilmem mümkün değil. Bu konu artık adli makamlara intikal ettirildiğine göre burada yapılacak işlemler neyse hep beraber bekleyeceğiz, göreceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu'nun 'İkinci televizyon programında bunun bir milletvekili olmadığını, bir siyasetçi olduğunu ben ifade ettim' dediğini aktaran Şentop "Bunu mektupta çok daha net olarak ifade etmiş oldu" diye konuştu.

"CUMHURİYET SAVCILARININ KAPISI AÇIK"

Bu arada Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de İçişleri Bakanı Soylu'nun 10 bin dolar iddiası ile ilgili konuşmuştu. Gül, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplamıştı.

ANKA'nın haberine göre Gül, şunları kaydetmişti: "Yargının görevi iddiaların üstüne gitmektir. Ciddi bir iddia varsa adliyeler açıktır. Kim hangi bilgi belgeyi verecekse cumhuriyet savcılarının kapısı açıktır. Yargı mensuplarının görevi suçla mücadele anlamında iddiaların üzerine gidip değerlendirmektir. Suç varsa, delillerle ortaya konuyorsa yargıdan beklenen hukukun gereğini yerine getirmesidir. Karakter suikastıyla ilgili bizim insanımızın lekelenmeme hakkı vardır."

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçi ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi vermişti.

Soylu'nun, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile gerçekleştirdiği görüşmede 10 bin dolar alan siyasetçinin, 600 milletvekilinden biri olmadığını söylediği de öğrenilmişti.

Soylu, katıldığı TV programında kendisini hedef alan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in her ay bir siyasetçiye 10 bin dolar verdiğini iddia etmişti.

Soylu'nun iddialarının ardından Peker, yayınladığı son videoda "Benim her ay 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok ama daha çok yolladıklarım var" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN