Valilikten İstanbullulara kritik uyarı: Bugün ve yarına dikkat!

Valilikten İstanbullulara kritik uyarı: Bugün ve yarına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul Valiliği de bugün ve yarın için vatandaşları uyardı. Şiddetli yağış ve fırtına konusunda açıklama yapan Valilik, bölgede zirai don olaylarının da beklendiğini duyurdu.

İstanbul Valiliği, bugün ve yarın için vatandaşlara kritik uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelerine göre; Türkiye 28 Mart 2023 Salı günü balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Hava sıcaklıklarının 5-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi ve soğuk havayla birlikte yağışların; Salı günü İstanbul ve bölgenin doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların; Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’nın yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şekline olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri bölgemizde zirai don olayı bekleniyor.

Rüzgârın, Salı ve Çarşamba günleri kuzeyli yönlerden olmak üzere kuvvetli, Salı günü yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk hava, yer yer etkili yağışlar ile kuvvetli rüzgâr ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, zirai don, buzlanma ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı, meteorolojik rapor ve uyarılar dikkatle takip edilmelidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN