Yeniden Refah'ın İstanbul, Ankara ve İzmir adayları belli oldu: Mega kentte sürpriz isim

Yeniden Refah'ın İstanbul, Ankara ve İzmir adayları belli oldu: Mega kentte sürpriz isim

Yeniden Refah Partisi aday tanıtım toplantısında İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Adaylarını tanıttı. Partinin İzmir Büyükşehir Adayı Cemal Arıkan, Ankara Adayı Suat Kılıç ve İstanbul Adayı Mehmet Altınöz oldu. Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan'ın uzun bir süredir İstanbul adayı olacağı konuşulurken, İstanbul adayı Mehmet Altınöz ise kamuoyunda 'sürpriz isim' olarak nitelendirildi.

Yeniden Refah Partisi (YRP), önemli şehirlerdeki belediye başkan adaylarını belirleyerek siyasi arenada yerini sağlamlaştırıyor. Genel Başkan Fatih Erbakan, partisinin Ankara, İzmir ve İstanbul için tercih ettiği adayları duyurdu. Bu kapsamda İzmir için Cemal Arıkan, Ankara için Suat Kılıç ve İstanbul için ise Mehmet Altınöz'ün aday olarak gösterildiği açıklandı.

İSTANBUL ADAYI SÜRPRİZ OLDU

Yeniden Refah'ın İstanbul adayında ise büyük bir sürprizle karşılaşıldı. Necmettin Erbakan’ın kızı ve Fatih Erbakan’ın ablası Elif Erbakan, YRP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) aşkanı adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

gf-qkemwyaa4t8t.jpgYeniden Refah Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Suat Kılıç

gf-qkbgxaaa-3zs.jpgYeniden Refah İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Altınöz

gf-yc-7byaaehva.jpgYeniden Refah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cemal Arıkan

'MÜCAHİT ERBAKAN' SLOGANLARI

Parti, "94 Ruhuyla Yeniden Başlıyoruz" sloganıyla bir araya gelen partililerin coşkulu katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, adaylarını tanıttı. Etkinlikte, partililerin "Mücahit Erbakan" sloganları dikkat çekti.

Moderatörün erkeklerin sloganını yetersiz bulması üzerine, "Partinin kadınları, erkeklerinden daha erkek" diyerek kadınları slogan atmaya çağırması etkinlikte ilgi çekti.

YRP'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, etkinliğin açılış konuşmasını yaparak, "Onlar Milli Görüş'ü dipsiz kuyulara gömdüklerini zannettiler ama yanıldılar. Bu kuyu Yusuf'un kuyusuydu. Buradan kervanlar geçti, kuşlar da uçtu ve kuyudan Yusuf çıktı ve Mısır'a sultan oldu" şeklinde konuştu. Ayrıca, Zor, 2028 seçimlerine işaret ederek, "Sizler belediyeleri kazandıktan sonra, 2028'de genel başkanımızı cumhurbaşkanı seçeceksiniz" ifadelerini kullandı.

'MÜTEAHHİTLERİN DOSTU'

YRP Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Müjdeci, sinevizyon gösteriminin tanıtımı için sahneye çıkarak katılımcılara hitap etti. Müjdeci, yerel yönetimlerdeki zihniyetin şehirleri talan etmediğini, aksine şehirlerde yaşayanların değerlerine saldırdığını ifade etti. Ayrıca, mevcut belediyelerin yasaklı madde ticareti gibi adaletsizliklere engel olmadığını ve aileleri dağıttığını savundu.

Salonda yapılan sinevizyon gösteriminde, mevcut belediyelerin icraatları eleştirilirken, rant, yolsuzluk ve uyuşturucu ticareti gibi konulara vurgu yapıldı. Müjdeci, "Onlar mücahitlerin değil, müteahhitlerin dostudur" diyerek partisinin ahlaklı belediyecilik anlayışını vurguladı.

Müjdeci'nin konuşması ve gösterilen videolar, YRP'nin yerel yönetimlerdeki politika ve hedeflerini kamuoyuyla paylaşması açısından önem taşıdı. Parti, belediye seçimleri öncesinde mevcut yönetimlerin eleştirildiği ve alternatif bir yönetim anlayışının öne çıkarıldığı etkinliklerle seçmenlerin dikkatini çekmeyi hedefliyor.

MEHMET ALTINÖZ KİMDİR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN