YSK Üyeleri deprem bölgesine gidiyor

YSK Üyeleri deprem bölgesine gidiyor

YSK Üyeleri il ve ilçe seçim kurullarının binalarında inceleme yapmak için deprem bölgesine gidiyor. Kurul üyeleri, salı gününden itibaren depremden etkilenen illere ziyaretler gerçekleştirecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerdeki seçim hazırlıklarını son durumunu incelemek için yeniden bölgeye gitme kararı aldı.

Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri, salı gününden itibaren depremden etkilenen illere ziyaretler gerçekleştirecek.

Habertürk'ün haberine göre; Daha önce tespit edilen eksikliklerin giderilmesine dönük çalışmalar yerinde görülecek. İl ve ilçe seçim kullarının binalarında inceleme yapılacak. Varsa seçim öncesi son eksikler tespit edilerek, hızla giderilmeleri sağlanacak.

YSK daha önce de depremden etkilenen illere ekip göndererek, incelemelerde bulunmuştu. YSK heyeti; 11 il seçim ve 140 üzeri ilçe seçim kurulunun, illerde ve ilçelerde bulunan adliye binalarının incelenmesi soncunda yaklaşık 9 milyon seçmeni, 96 milletvekilini ilgilendiren afet bölgelerinde tespit edilen eksikliklerin giderilebileceğine dair rapor vermişti.

Bu kapsamda; bölgede seçimlerin güvenli bir şekilde yapılması için gerekli araç ve gereçlerin teminine başlanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN