Son dönemin popüler mesleği haline geldi! Maaşını duyanlar o iş için sıraya giriyor: Yevmiyesi tam 4 bin lira…

Son dönemin popüler mesleği haline geldi! Maaşını duyanlar o iş için sıraya giriyor: Yevmiyesi tam 4 bin lira…

Maaşı yüksek iş yapmak isteyenler, maddi anlamda daha iyi koşullara sahip olmak isteyenler iş tercihlerini ona göre yapıyor. Bu kapsamda son dönemin popüler meslekleri haline gelen bu meslek ise çok kazandırıyor. Yevmiyesi 4 bin lira olan o iş merak konusu oldu. İşte detaylar…

Son dönemde birçok çift nikah tarihiyle düğün yeri rezervasyonu uyuşmadığı için nikahlarını yaptıktan sonra düğün gününde de temsili nikah kaydırıyor. Bu kapsamda düğünlerde temsili olarak nikah kıyacak kişilere ihtiyaç duyuluyor. Özellikle son dönemde artış gösteren bu durum evlilik sektöründe temsili nikah memurluğunu resmen bir meslek haline getirdi. Kişiler cübbeleri ile organizasyonlara katılarak çiftlerin istekleri doğrultusunda konuşmalar yapıp, nikah defterini imzalar atıyor. Tamamen bir nikah memuru edasıyla nikah merasimi düzenleyen bu kişilere yüksek yevmiyeler veriliyor. Öyle ki “temsili nikah memurluğu” yapan kişiler 1500 ila 4 bin lira arasında yevmiye alıyor.

yeni-proje-7-002.jpg

‘TEMSİLİ NİKAH MEMURU’ MESLEK HALİNE GELDİ

Nikah tarihi ile düğün yeri rezervasyonu uyuşmayan çiftlerin, misafirlerinin beklentisini karşılamak amacıyla düzenlediği temsili nikah programları son dönemde yaygınlaştı. Kişilerin nikahları kıyıldıktan sonra başka bir tarihte düğünleri olabiliyor. Hal böyle olunca düğünlerinde de nikah merasimi yapmak isteyen çiftler “temsili nikah memurluğu” yapan kişilere yöneliyor. Söz konusu bu durumun yaygınlaşmasından dolayı son zamanlarda “temsili nikah memurluğu” popüler bir hale geldi.

yeni-proje-8.jpg

YEVMİYELERİ 1500-4000 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Farklı illerde 2 düğün yapan, nikah ile düğün tarihi uyuşmayan, ikinci kez nikah merasimi düzenlemek isteyenlerin tercih ettiği programlarda görev alan temsili nikah memuruna ödenen ücret, 1500 ila 4 bin lira arasında değişiyor.

yeni-proje-9-001.jpg

SAYILARDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR

Son dönemde söz konusu bu durumda ciddi bir artış yaşanırken internet ortamında ilan sitelerinde “temsili nikah memuru” olarak paylaşım yapan ve nikah merasimi düzenlenecek çiftlere ulaşmaya çalışan kişilerin sayısı arttı. İlan sahipleri ile ve organizasyon türüne göre yevmiye ücretlerinin 1500 ile 4 bin lira more arasında değiştiğini söyleyerek, etkinliğe cübbe, nikah defteri bir gül evlilik cüzdanı ile geldiklerini söylediler.

yeni-proje-10.jpg

“HER İLANA İNANMAYIN”

Tüm Uluslararası İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TUSKO) Genel Başkanı Barış Ay, son dönemde temsili nikah memurları ve tiyatral nikah merasimi düzenleyenlerde artış yaşandığını belirtti. Temsili nikah merasimi yapanların isteğine göre organizasyonda görev yapan bu kişilerin 1500 ila 4 bin lira arasında ücret aldığını dile getiren Ay, "Çiftler nikah merasimi anısı oluşturmak, misafirlerini memnun etmek için farklı organizasyon düzenliyor. Organizasyonlarında temsili nikah memuru talep ediyor. İnternette de temsili nikah merasimi ve temsili nikah memurluğu yapanların ilanlarına sıklıkla karşılaşıyoruz. Önerimiz, profesyonel kişilerce ve organizasyon firmalarıyla bu etkinliğin düzenlenmesi. Her ilana aldanılmasın. Ödeme yapılıp, hazırlık yapıldıktan sonra merasime gelmeyen temsili nikah memuru mağduriyeti yaşamaması için buna dikkat edilmeli" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN