Sosyal medya hesabından Atatürk'e hakarete tutuklama

Sosyal medya hesabından Atatürk'e hakarete tutuklama

Milyonların elinin altında olan sosyal medyada 'hakaret' suçu internete erişim hakkının neredeyse temel haklardan sayılmasıyla birlikte son derece yaygınlaştı. Sosyal medya hesabından Atatürk'e hakaret ettiği bir videoyu paylaşan O.A. gözaltına alındı. O.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bir sosyal medya platformu üzerinden yaptığı canlı yayında, Atatürk'e hakaret eden O.A. hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

uuuuu.jpg

TUTUKLANDI

Savcılığın gözaltı kararı üzerine harekete geçen polis, şüpheli O.A'yı 2 gün önce gözaltına aldı. Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan şüpheli dün adliyeye gönderildi. Savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan O.A. tutuklandı.

SOSYAL MEDYADA HAKARET HAPİS CEZASI GETİRİYOR

Sosyal medya sitelerinin üyelerine sağladığı paylaşımı “sil” veya “kapat” veya “geçici bir süreliğine dondur” veya “hesabı gizle” seçenekleri, kullanıcıların istedikleri insanlar hakkında istedikleri gibi paylaşımlarda bulunmalarına aracı oluyor.

Özellikle Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal platformlarda kullanıcıların paylaşımlarına kişinin onur, ve saygınlığını rencide edecek nitelikte yapılan yorumlar ve edilen küfürler "hakaret suçu"nu oluşturuyor.

Hakaret suçu, Türk Ceza Kanunu’nun 125. vd. maddelerinde tabi.

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya para cezası ile cezalandırılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN