Sosyal medya paylaşan paylaşana! Boyut kapısı izlenme rekoru kırdı ama gerçek bakın ne çıktı…

Sosyal medya paylaşan paylaşana! Boyut kapısı izlenme rekoru kırdı ama gerçek bakın ne çıktı…

Sosyal medyada paylaşma rekorları kırıldı gerçeği öğrenen ise hayal kırıklığına uğradı. Boyut kapısı izlenme rekorları kırdı ama gerçeği öğrenen şaşkına döndü. İşte o görüntüler…

Dünyada herkesin haberleşmek için kullandığı sosyal medya platformları günümüzde toplumları yöneten bir sistem olarak görülüyor. Yapılan paylaşımlar dikkatle takip edilirken zaman zaman yanlış bilgilerin paylaşıldığı da görülmektedir. Uzmanlar sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımlara karşı bilinçli olunması gerektiğini vurgularken son paylaşımlarda bunu kanıtlar nitelikte oldu. Herkes boyut kapısı açıldı diye izlerken gerçekler bambaşka çıktı. İşte o görüntüler…

DOĞRUSU NEYMİŞ?

Teknoloji etkili bir şekilde kullanıldığında oldukça faydalı bir durum sağlarken bunu suistimal etmeye çalışanlarda fazlasıyla bulunuyor. Yapay Zeka kullanımı gitgide artarken sosyal medyada yapılan paylaşımlarda oldukça dikkat çekici olmaya başladı. Sosyal medyada "İsviçre, Cenevre CERN Laboratuvarı’nda yapılan deneyde boyut kapısı açıldı" sözleri ile yapılan paylaşımlar oldukça büyük kitlelere ulaştı.

boyut-kapisi-kapak.jpg

Herkes gördüğü görüntüler karşısında şaşkına dönerken gerçek olup olmadığı araştırmaları da hız kazandı. Hava Forum tarafından yapılan paylaşım ile birlikte tüm gerçekler ortaya çıktı. İzlenen görüntülerin gerçeği yansıtmadığı belirtilirken tamamen Adobe After Effect programı ile yapıldığı söylendi. Görüntülerin birçok sayfa tarafından paylaşıldığı belirtilirken gerçek olmadığının da altı çizildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN