Sosyal medyadan alışveriş yapanlar dikkat! Alışverişten önce on kere düşünün, yoksa bu riskle karşılaşabilirsiniz

Sosyal medyadan alışveriş yapanlar dikkat! Alışverişten önce on kere düşünün, yoksa bu riskle karşılaşabilirsiniz

Sosyal medya kullanıcıları dikkat! Sosyal medyadan alışveriş yapıyorsanız bunları bilmeniz gerek! Alışverişten önce on kere düşünün, yoksa bu riskle karşılaşabilirsiniz... İşte sosyal medya alışverişindeki riskler ve dikkat edilmesi gerekenler...

İnternetin hayatımıza yerleşmesiyle sosyal medyadan yapılan alışverişler çoğaldı. Instagram, Facebook ve TikTok gibi popüler platformlar üzerinden yapılan alışverişler, tüketicileri dolandırma riski ve ürün iadelerinde yaşanan sorunlarla karşı karşıya bırakabiliyor.

BİRÇOK HAK YENİYOR

15413971-1200x675.webp

Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan siparişlerde, bazı satıcılar iade kabul etmeyerek, yalnızca farklı ürünle değiştirme seçeneğini sunuyor. Üstelik, bu ürün değişikliklerinde kargo ücreti yasal olmayan şekilde tüketicilere yansıtılıyor.

SOSYAL MEDYA ALIŞVERİŞİ: DOLANDIRILMA RİSKİNİ KABUL EDİŞ

638f0ccfe4bfdd29d8cf69f3.webp

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük'e göre, sosyal medya hesapları üzerinden alışveriş yaparken, tüketiciler dolandırılma riskini kabul etmiş oluyorlar. Küçük, tüketicilere satıcıların yasal ve kayıtlı işletmeler olup olmadığını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Küçük, alışveriş yaparken kurumsal ve güvenilir firma hesaplarını tercih etmenin önemini vurguladı. Ayrıca, görsel reklamlar ve düşük fiyatlı satışların tüketicileri yanıltmaması gerektiğini belirtti. Sosyal medya alışverişlerinde karar vermeden önce, defalarca düşünülmesi gerektiğini de ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN