Soylu 'ilk kez yapılacak' diyerek duyurdu: Önlem yok tatbikat var

Soylu 'ilk kez yapılacak' diyerek duyurdu: Önlem yok tatbikat var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da 'Afet İletişim Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Düzce depreminin 23. yıl dönümünde 12 Kasım saat 15.57'de deprem tatbikatı yapılacağını duyururken akıllara uzmanların çağrılarına rağmen atılmayan adımları ve hayata geçirilmeyen önlemleri getirdi. Soylu, "Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gelecek." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İletişim Başkanlığı ile AFAD tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Afet İletişim Çalıştayı'nda açıklamalarda bulundu. Soylu, Afet anlarında ve sonrasında yapılacak çalışmalar için bilgilendirmeler yaptı.

ÖNLEM YOK TATBİKAT VAR

Soylu, Düzce depreminin 23. yıl dönümünde ve depremin gerçekleştiği saatte ülkece tatbikat yapılacağını duyurdu ancak deprem için herhangi mevcut binaların dayanıklılıklarının artırılması, imar planında sadece konuta ayrılmış yerlere bina yapılması ve depreme dayanıksız binaların 'acilen' yıkılması gibi önlemler alınmadan sadece tatbikatla geçiştirilmesi tepki çekti. Önlemsiz tatbikatın ne işe yarayacağı ise soru işareti.

'İLK KEZ BİR ÜLKE TATBİKATI YAPACAĞIZ'

Tatbikatı 'ilk kez olacak' diye duyuran Bakan Soylu, "12 Kasım'da, 18.57’de ilk kez bir ülke tatbikatı yapacağız. Radyolar Tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gelecek." dedi.

'BÜYÜK DEPREM UYARISI'

1999 depremi ve yakın zamandaki İzmir depreminden sonra olası depremler için herhangi adım atılmadığı gibi uzmanlar deprem uyarılarını sürdürüyor. Son olarak Malatya'da meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamada bulunan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 'büyük deprem' uyarısında bulundu:

''Kavaklıdere-Pütürge/Malatya’da 4,0 deprem oldu. Deprem DAF (Doğu Anadolu Fay Hattı) Zonunda. Her zaman söylediğim gibi, DAF’ın GB’ya doğru kırılarak büyük depremi Çelikhan-Ekenek’ e doğru taşıyacağını düşünüyorum. Bu yörelerde İRAP planlarının ciddiyetle yapılması gereğini düşünüyorum.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN