Soylu: İstanbul dünyanın en güvenli şehirlerinden biri

Soylu: İstanbul dünyanın en güvenli şehirlerinden biri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Kentteki güvenlik gücünü giderek artırdıklarını söyleyen Soylu, seçime kadar 720 bekçi daha görevlendireceklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığın, Yeşilköy'de bir otelde düzenlenen İstanbul Muhtarları İftar Buluşması'na katıldı. Burada konuşma yapan Soylu, muhtarlara deprem bölgesine yönelik yaptıkları çalışmalar ve yardımları için teşekkür etti.

Konuşmasında terör ve uyuşturucuyla mücadeleden bahsederken, İstanbul'un dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Bakan Soylu, uluslararası bir ekonomist grubun yaptığı güvenli şehirler endeksli araştırmasında İstanbul'un 2015'te 50 metropol arasında 41'inci olduğunu, bugün aynı araştırmada 60 metropol arasında İstanbul'un 37'nci sırada bulunduğunu kaydetti.

SEÇİME KADAR 720 BEKÇİ DAHA GELİYOR

Soylu, 2016-2022 yıllarında toplam nüfusun yüzde 7,5 artış gösterdiği İstanbul'daki toplam polis, jandarma ve sahil güvenlik sayısının yüzde 42,3 artışla 40 bin 606'dan 57 bin 752'ye çıktığını aktardı.

İstanbul'da güvenlik gücünde ciddi bir artış meydana getirdiklerini ifade eden Soylu, sadece çarşı ve mahalle bekçilerini 285'ten 5 bin 620'ye çıkardıklarını, ayrıca seçime kadar 720 bekçi daha göndereceklerini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN