Soylu'nun 'arkadaşlarımız paketledi' dediği mafya lideri İstanbul'da öldürüldü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz yıl TRT canlı yayınında "Arkadaşlarımız paketledi" dediği Balkanların en büyük suç örgütünün lideri Jovan Vukotiç, Şişli'de vurularak öldürüldü.

Sırp organize suç örgütü Skaljari’nin elebaşı Jovan Vukotiç, önceki gün eşi ve çocuklarının da içinde olduğu araçla Şişli Mecidiyeköy’de ilerliyordu. Bu sırada yanına yaklaşan motosikletli 2 kişi, Vukotiç’e 5 el ateş etti. Saldırganlar kaçarken, vücuduna 4 kurşun isabet eden Vukotiç hayatını kaybetti. Vukotiç’in cesedi Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, polis saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

631bb00b4e3fe117642b322f.jpeg

CEZAEVİNDEN SONRA KAÇAK OLARAK İSTANBUL’A GERİ GELMİŞ

Uyuşturucu ticareti suçlamasıyla Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı ortaya çıkan Vukotiç, 2018 yılında Antalya’da yakalanmış ve sınır dışı edilmişti. Vukotiç’in ülkesinde 15 ay hapis yattığı, cezaevinden çıktıktan sonra da sahte kimlikle yasadışı yollarla İstanbul’a geldiği tespit edildi.

“ARKADAŞLARIMIZ PAKETLEDİ” DEMİŞTİ

Bakan Soylu daha önce canlı yayında Skaljari’nin elebaşı Jovan Vukotiç’i ‘paketledik’lerini söylemişti. Soylu, “Dünyanın en önemli mafyalarını Türkiye’ye saldılar. Bakın arkadaşlar bütün balkanların en büyük mafyasının Türkiye’de olduğunu söylediler. Takibe başladık. Allah’a şükür Antalya’da yakaladık. Balkanlarda Skaljari dediğiniz zaman bir numaradır. Suç örgütü, herkes korkar. Devletler korkar. Geldi, arkadaşlarımız paketledi. Kafasına çuval geçirdik. Kendi polislerimizi koyduk ve oraya teslim ettik. Milletimiz şunu bilsin. 13 önemli mafya, altlardaki adamları saymıyorum. Kendi ülkelerine bunların hepsini geri iade ettik ve Türkiye’yi bunlardan temizledik.” demişti.

Ayrıca Vukotiç, diğer Sırp çete Kavaka grubu ile 2014 yılından beri çatışma halindeydi. İki grup arasında 2014’te İspanya Valensiya Limanı’nda kaybolan 300 kilo kokain sebebiyle bir dizi çatışma yaşanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN