Soylu'nun telefonundaki 'KİM'

TOGG ile İstanbul turu atarken yanındakilere telefonundaki uygulamaları da tanıtan İçişleri Bakanı Soylu'nun MİT ve emniyet tarafından kullanılan KİM adlı uygulamayı da rahatça göstermesi dikkat çekti. Hakkında arama veya yakalama kararı olanların birkaç saniyede bulunmasını sağlayan uygulamanın bakanın telefonunda olması ve bakanın uygulamayı rahat bir şekilde vatandaşa göstermesi tepki çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adı sık sık suça karışmış kimselerle çektirdiği fotoğraflarla gündeme geliyor. Uyuşturucu şüphelilerinden dolandırıcılık şüphelilerine kadar bazısı makam odasında çekilmiş karelerle ilgili olarak Soylu'nun savunması ise fotoğraf çektirdiği kişileri tanımadığı yönünde oluyor. Soylu telefonunda, fotoğrafını çektiği kişinin tüm bilgilerini birkaç saniyede ekranına getiren özel bir uygulama olduğunu anlattı.

Shiftdelete.net'in kurucusu Hakkı Alkan dün İçişleri Bakanı Soylu'yu Youtube kanalına konuk etti. Süleyman Soylu'nun kullandığı TOGG ile İstanbul turu atan Hakkı Alkan, programın bir bölümünde Soylu'nun telefonunu inceledi. Soylu, en çok kullandığı uygulamaları anlatırken teknolojiye çok önem verdiğini ve İçişleri Bakanlığı'nda da teknolojik olarak pek çok atılım yaptıklarını söyledi.

'BU DEVLETİN ÇOK BÜYÜK GÜÇLERİ VAR'

İçişleri Bakanlığı'nın özel uygulamalarını da anlatan Soylu 'KİM' isimli uygulama ile 'şov' da yaptı. Uygulama ile Hakkı Alkan'ın fotoğrafını çeken Soylu'nun telefonunun ekranına saniyeler içinde Hakkı Alkan ile ilgili tüm bilgiler geldi. Soylu, "Bu devletin çok büyük güçleri var. Şu anda size gösterdiğim bu uygulamanın yüz binde biri" ifadesini kullandı.

'KRİPTO PARA VURGUNCULARI, SBK NASIL ÜLKEDEN KACTIYSA?'

Öte yandan Soylu'nun görüntülerini paylaşan Polis Sendikası “Devletin sadece istihbarat birimleri ve TEM şube tarafından kullanılabilen program parti mensubu bir bakan tarafından telefona yüklenmiş ve vatandaşla paylaşılıyor. Ekranda KİM olarak yazan program emniyette gözcü olarak bilinir ve sadece istihbarati çalışmalarda kullanılabilir. Programın suç örgütüne mensup kişilerle iletişim içerisinde olan bir kişinin telefonunda yüklü olduğunu düşünsenize. Arama ve yakalama kararı olduğunu size bir kaç saniye içinde size bildirecek ve anında topuklayabileceksiniz. Kripto para vurgunculari SBK nasıl ülkeden kactıysa?” notunu paylaştı.