Tahir Elçi katledildiği yerde anıldı

Tahir Elçi katledildiği yerde anıldı

Diyarbakır'da yedi sene önce bir saldırı ile hayatını kaybeden eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, için anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Elçi'nin eşi Türkan Elçi de katıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 sene önce iki polisin şehit olduğu terör saldırısı sonrası çıkan çatışmada hayatını kaybeden eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, için anma etkinliği düzenleldi. Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen, aralarında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Gürkan Altun, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin de bulunduğu bir grup, terör saldırısının gerçekleştirilmiş olduğu Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokağı'na kadar yürüdü.

TBB Başkan Yardımcısı Altun, anma sırasında gerçekleştirdiği konuşmasında, Tahir Elçi'yi sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını ifade ederek, "Tahir başkan sesi çıkmayanların sesiydi, göremeyenlerin gözü, iyi bir hukukçuydu. Türkiye'nin her yerinde bir hukuksuzluk gördüğünde sesini çıkardı, sözünü söyledi ve barıştan yana oldu" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren de Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesinin üzerinden 7 sene geçmesine rağmen faillerin hala tespit edilemediğini dile getirdi. Eşi Türkan Elçi de, "Yaşam hakkının kutsallığını, onurlu bir yaşamı talep ettiğimizi, hakkımız olan adaleti istemekten vazgeçmeyeceğimizi karanfiller anlatacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dört Ayaklı Minare önüne karanfil bırakıldı. Anma etkinliğine, Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyeleri, bazı HDP milletvekilleri, bölge baro başkanları ile avukatlar katıldı.

5886453

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahir Eren bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Nahit Eren cinayetin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen faillerin hala tespit edilemediğini anımsattı.

Soruşturma aşamasında kendisini gösteren 'cinayetin aydınlatılmasını istemeyen bir iradenin varlığına dair' kanaatlerinin mahkeme heyetinin tutum, davranış ve ara kararları ile pekiştiğini ifade eden Eren şunları söyledi:

5886452-001

"Bu tür cinayetlerin tüm yönleri ile aydınlatılmasının güçlü bir siyasi irade ile mümkün olacağını da çok iyi bilmekteyiz. Zira yaşadıklarımızdan çıkardığımız bir sonuç olarak şunu açık ve net bir şekilde ifade edebiliriz; devletin aydınlatamayacağı cinayet yoktur, aydınlatmadığı cinayet vardır" ifadelerini kullandı.

5886451-001

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Barosunca, terör saldırılarında zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare'ye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yapılmış, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan çatışmada dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN