Taksi bulanda bineyemecek! Taksimetre açılışı bile o fiyatı buldu, işte yeni taksi tarifesi

Taksi bulanda bineyemecek! Taksimetre açılışı bile o fiyatı buldu, işte yeni taksi tarifesi

Akaryakıt fiyatlarına gelen fahiş zamlar sonrası, taksimetre açılışı bile o fiyatı buldu. Taksimetre fiyatlarında artışa vatandaş ise tepki gösterdi. İşte yeni taksi tarifesi

Son dönemde, birçok şehirde taksi ücretlerine yapılan zam kararı gündemi sallıyor. Bu kararın ardında yatan sebepler, taksi hizmetlerinin ekonomik dengesini sağlamak ve sürücülere daha adil bir gelir sağlamak amacı taşıyor. Ancak, taksi ücretlerine yapılan zamın toplum üzerindeki etkileri ve alternatif ulaşım seçeneklerinin daha cazip hale gelmesi gibi önemli hususlar da göz önünde bulundurulmalıdır.

TAKSİ BULANDA BİNEYEMECEK! TAKSİMETRE AÇILIŞI BİLE O FİYATI BULDU, İŞTE YENİ TAKSİ TARİFESİ

Benzin ve motorin fiyatlarındaki artış sonrası 250 bin nüfuslu kentte taksi ve minibüse zam geldi. Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, minibüs ve taksi ücretlerine zam yaptı.

Yapılan zamlarla ilgili açıklamada bulunan Taksi Durak Başkanı Tuna Baran; "Akaryakıt ve araç bakım onarım masraflarının artış göstermesi nedeniyle ticari taksi tarifeleri de 5362 sayılı kanun gereğince yeniden düzenlendi" dedi. Kırşehir'de, taksimetre açılışı 30 lira, 100 metre mesafe ücreti 2 lira, 1 kilometre atış ücreti 20 lira, 1 dakika bekleme ücreti 2 lira, 1 saat bekleme ücreti 120 lira, kısa mesafe ücreti ise 70 lira oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN