Taksilerde kurşun geçirmez kabin zorunlu mu oluyor? Bakan görüşmelere başladık diyerek açıkladı: Artık yeni dönem başlıyor

Taksilerde kurşun geçirmez kabin zorunlu mu oluyor? Bakan görüşmelere başladık diyerek açıkladı: Artık yeni dönem başlıyor

Uzun süredir tartışılan taksicilerin can güvenliği konusu Oğuz Erge cinayetinin ardından yeniden gündeme geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanvekili Veli Yurt, taksicilerin can güvenliğini korumak için kurşun geçirmez kabin için görüşmelerin başladığını duyurdu. 8+1 taksilerde Bu uygulamanın daha kolay olacağı belirtilirken detaylar gelmeye devam ediyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de herkesin kanını donduran Oğuz Erge cinayetinin ardından yeni önlemler de gündeme gelmeye başladı. Taksicilerin can güvenliğinin sağlanması amacıyla yeni adımlar atılmaya başladı. Kurşun geçirmez kabinler konusu gündemde yer alırken İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanvekili Veli Yurt, "Kurşun geçirmez şekilde kabinler konusunda gerekli yetkililerle görüşmelerimiz başladı." açıklamalarında bulundu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KURŞUN GEÇİRMEZ KABİNLER KULLANILACAK

Vatandaş ile sürekli iç içe olan taksiciler gün içerisinde birçok problemle karşı karşıya kalıyor. Taksicilere yönelik şiddet olaylarının her geçen gün daha da artması herkese rahatsız ederken olayın fitilini ateşleyen ise Oğuz Erge cinayeti oldu. Taksicilerin güvenliği konusunda yeni önlemler hakkındaki açıklama İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanvekili Veli Yurt’tan geldi.

taksiciler-1-001.jpg

Yaşanan ölümlerin esnafı derinden üzdüğünü ifade eden Veli Yurt, can güvenliği konusunda büyük sıkıntılar yaşandığının altını çizdi. İstanbul'da 20.000 taksi ve 55.000 şoför olduğuna dikkat çeken Yurt, meslekte hiçbirinin can güvenliği olmadığını vurguladı. İçişleri Bakanlığı tarafından bir genelge ile birlikte kabinli araç mecburiyetinin zorunlu kılınması gerektiğine dikkat çeken Yurt, çalışan taksicilerin güvenliğinin bu şekilde arttırılabileceğini aktardı. Veli Yurt, Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması gereken kararlar olduğunu da belirtti.

8+1’DE DAHA KOLAY

Kurşun geçirmez kabinler konusunda gerekli birimlerle görüşmelerin başladığını vurgulayan Başkanvekili Yurt, 8+1 taksilerin daha geniş hacimli olması nedeniyle şoför ve müşteri arasındaki koruma kabinin daha kolay bir şekilde yapılabileceğine dikkat çektim. Taksici Gülden Bilge, mevcut kabinlerin daha sağlam, sağlıklı ve güvenli olmasını tercih ettiğini belirtirken, 2020 yılında aracına kabin taktırdığını açıkladı. Taksiciler kurşun geçirmez kabinlerin hızlı bir şekilde zorunlu hale getirilmesi talebinde bulunuyor.

kursun-gecirmez-taksi-001.jpg

TAKSİ VE TAKSİCİLERLE YAŞANAN PROBLEM VE SONUÇLARI

Son yıllarda taksicilerin güzergah beğenmeme, taksimetre gibi konularda vatandaşlarla sık sık tartışma yaşadığı görülmektedir. Bunun yanı sıra taksiciler de şiddet olayları ile karşı karşıya kalıyor. Son olarak İzmir'de taksici Oğuz Ergen'in aracını aldığı müşteri tarafından silahla vurularak öldürülmesi herkesi derinden üzdü.

Taksicilerin can güvenliğinin sağlanması için kurşun geçirmez kabinlerin zorunlu hale getirilmesi için görüşmeler başlatılırken 8+1 taksilerde bu uygulamanın daha kolay bir şekilde yapılabileceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN