Boş duran eve ceza geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu

Boş duran eve ceza geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu

Körfez ziyareti sonrası uçakta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, boş duran evlere vergi getirilmesine yönelik bakanlığın çalışması olduğunu belirterek, "Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye'deki konut sorununa dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Yüksek kiraların ve artan konut fiyatlarının vatandaşları zor durumda bırakabileceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin konuyla ilgili çalışmalarının olduğunu ve gerektiğinde sert tedbirler alınacağını belirtti.

Sektör temsilcilerinin verdiği bilgilere göre, yalnızca İstanbul'da tamamlanmamış ve yarım kalmış 100 bin civarında atıl konut bulunduğu ifade ediliyor. Bu durum, sektördeki kazanç odaklı yaklaşımların ve talebin karşılanmamasının sonucu olarak ortaya çıkmış gibi görünüyor. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre bu sorun önemli bir şekilde ele alınacak ve çözüme kavuşturulacak.

Konut piyasasındaki fahiş fiyat artışları ve yüksek kiralar, vatandaşların yaşam standartlarını olumsuz yönde etkiliyor. Konut edinme veya kiralama sürecinde zorluk yaşayan vatandaşlar, açgözlü azınlıkların kar hırsının kurbanı olmamalı. Hükümetin bu konuda aldığı tedbirler, vatandaşların alım gücünü korumayı ve enflasyonun baskısına maruz bırakmamayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlığın konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini ve bu çalışmaların sonucunda gerekirse sert önlemlerin alınacağını belirtti. Bu önlemlerle birlikte piyasadaki dengesizliğin önüne geçilerek fahiş kira artışları ve konut fiyatları kontrol altına alınacak.

Erdoğan, akaryakıta gelen 6 liralık KDV ve ÖTV artışıyla ilgili ilk kez konuştu

Hükümetin hedefi, vatandaşların ev sahibi olma veya konut kiralama süreçlerinde adil ve dengeli bir piyasa ortamına sahip olmalarını sağlamaktır. Ev sahiplerinin göz diken kâr hırsı, piyasadaki dengesizliğe ve vatandaşların zor durumda kalmasına sebep olmamalıdır. Bu nedenle yapılan düzenlemelerle birlikte konut fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçilecektir.

"BUNU ONLARIN YANINA BIRAKMAYACAĞIZ"

Erdoğan uçakta kendisine yöneltilen, "Yüksek kiralarla ilgili bir soru sormak istiyorum. Sektör temsilcileri, sadece İstanbul’da 100 bin âtıl konut olduğunu söylüyorlar tamamlanmamış, yarım kalmış. Bunlar sektöre kazandırılabilir mi? Boş duran evler de kira fiyatlarını etkiliyor. Bazı ülkeler boş duran evlerden yüksek vergi alıyor bilgisi var. Böyle bir şey olabilir mi Türkiye’de de?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Şimdi Bakanlığımızın konuyla ilgili çalışması var. Bu çalışmayla da bunların üzerine üzerine gideceğiz. Yani bunların yanına bu kar kalmayacak. Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz.

Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan yaptığı davranışın cezasını çekecektir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN