Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz'dan 180 bin lira maaş iddialarına yanıt

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz'dan 180 bin lira maaş iddialarına yanıt

Yüksek maaş aldığına dair iddialara cevap veren Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz bu iddiaları yalandı. Poyraz, iddia edilen 180 bin lira maaşın 4'te birini aldığını belirtirken, Türkiye Gazetesi yazarı Uğur, yaklaşık 62 bin 500 lira aldığını kaydetti. Ayrıca Poyraz, bu maaşının üstüne ikramiyelerin de eklendiğini söyledi.

Artan gıda fiyatları gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın artışlardan zincir marketleri sorumlu tutarak Tarım Kredi marketleri sayısının artırılması talimatını verdi. Bunun ardından Tarım Kredi Kooperatifleri de tartışılmaya başlandı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın 180 bin lira maaş aldığı iddiaları ise tartışmaları daha fazla ısıttı.

TABLOYU PAYLAŞTI

Bu iddialara Fahrettin Poyraz'dan yanıt geldi. Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'a konuşan Poyraz, iddiaları yalanlayarak görev yaptığı şirketleri ve nereden huzur hakkı aldığını gösteren tabloyu paylaştı.

Fahrettin Poyraz, kanunlar uyarınca yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerin yalnızca birinden Gübretaş'tan 12 bin lira aldığını, ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Personeli Sosyal yardım Vakfı'ndan da 5 bin 750 lira huzur hakkı aldığını açıkladı.

62 BİN 500 TL MAAŞ

180 bin lira maaş iddialarını yalanlayan Poyraz bu rakamın 4'te biri kadar maaş aldığını söyledi. Fuat Uğur, bu açıklamalarda sonra Poyraz'ın huzur haklarıyla birlikte yaklaşık 62.500 TL maaş aldığını yazdı. Ayrıca Uğur'un "Sizin bu çekirdek maaşınıza kârlılık söz konusu olduğunda ikramiyeler de ekleniyor öyle mi diğer işçiler gibi?" sorusunu da yanıtlayan Poyraz şu ifadeleri kullandı:

"Tüm personel kredi verme, kredi tahsil oranı, satış miktarı, ürün alım miktarı, sigorta yaptırma oranı, vs. gibi onlarca kriterin puanlamaya tabi tutulduğu bir hesaplamaya göre ikramiyelerini alır. Tekrar hatırlatayım Dediğiniz gibi Söğüt konusu önemli. Mutlaka ziyarete beklerim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (49)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
49 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN