Taşerona kadro müjdesi verildi! Meclis’te yerini aldı! Bakan Bilgin açıkladı: “Köklü bir reform olacak”

Taşerona kadro müjdesi verildi! Meclis’te yerini aldı! Bakan Bilgin açıkladı: “Köklü bir reform olacak”

28. Dönem Milletvekili seçimlerinin sonuçlarının Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte Meclis’te hareketli dakikalar başladı. Melis'in ilk günden maddesi taşerona kadro olarak açıklanırken müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Sonunda hayata geçiriliyor. İşte taşerona kadro hakkındaki son gelişmeler…

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 2. tur hazırlıkları devam ediyor. Milletvekili adaylarının belli olması ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisinde de yoğun dakikalar yaşanmaya başladı. Ekonomi alanında atılacak adımlar öne çıkarken emeklilik ile ilgili yeniden yapılandırma süreci de gündemdeki yerini alıyor. Bunun yanı sıra maaşlara yapılacak düzenlemeler de Meclis’in açılması ile birlikte gündemde yer alacak. 100.000 işçinin kadroya alınması için yeni adımlar atılacak. Son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. İşte taşerona kadro hakkındaki son gelişmeler…


ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Geçtiğimiz haftalarda önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis’in ilk gündem maddesinin taşeron işçilere yönelik olacağının altını çizdi. Bakan Bilgin, "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi vardı, şimdi sayıları 100 bin civarında. Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı. Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık. Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz” sözleriyle önemli açıklamalarda bulundu.

bakan-bilgin-aciklama.jpg

KÖKLÜ BİR REFORM OLACAK

Toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç duyduklarını ifade eden Bakan Bilgin, bütün hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Akademi kurulu kurulduğunu ifade eden Bakan Bilgin, çalışmanın ilerleyen dönemde hayata geçirileceğinin altını çizdi. Bakan Bilgin, “100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme hayata geçirilecek." sözleriyle herkesi heyecanlandırdı.

taseron.jpg

SEÇİM SONUÇLARI BEKLENİYOR

28. Dönem Milletvekili genel seçimlerinin kesin sonuçları ile birlikte Meclis’te yerini alacak ilk konunun taşeron işçiye kadro olduğu belirtildi. Kesin sonuçların ilanı ile birlikte TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğüne göre, Yüksek Seçim Kurulunun milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00'te çağrısız toplanılacağının altı çizildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN