Gaziantep İslahiye’de yetişen “hatun parmağı” ve Antep karası üzümünde hasat zamanı geldi. İlçede üreticilerin uzun emekler verdiği bağlarda yetiştirilen üzümler, sabah erkenden toplanmaya başlandı.
Olgunlaşan üzümleri tek tek kestikten sonra kasalara yerleştiren üreticiler, sofralara ulaşan üzümleri kullanılmak üzere satışa sunuyor. Hasat heyecanını üreticilerle paylaşan Kaymakam Emre Oğuztürk, bağlarda inceleme yaparak üreticilere hayırlı ve bereketli sezon dileğinde bulundu.

ÜZÜM ÜRETİMİ İLÇE İÇİN ÖNEM TAŞIYOR
İslahiye’de üzümün önemli bir yeri olduğunu belirten İslahiye Kaymakamı Emre Oğuztürk, "Bugün çiftçilerimizin aylar süren emeğinin karşılığının sonucu olarak bu hasat sezonunu birlikte açmış bulunuyoruz. Rabbim inşallah ürünümüzü bol, hasadımızı bereketli eylesin. Geçimini buradan temin eden kardeşlerime de hayırlı bereketli bol kazançlar diliyorum. Ülkemiz, tarım üretimi konusunda oldukça ileri safhada. İlçemizde de üzüm üretimi önemli bir yer teşkil etmekte. Bizlerde hem ürün miktarımızın, hasat miktarımızın artması, ürünümüzün çeşitlenmesi ve ürün kalitemizin artması konusunda çeşitli çalışmalar yapacağız. Hasat sezonumuzun hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum" dedi.
