TGC'den Muharrem Sarıkaya için karar: Onur Kurulu’na sevk etti

TGC'den Muharrem Sarıkaya için karar: Onur Kurulu’na sevk etti

Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada iHA muhabirine tokat atması sosyal medyada tepki toplarken, olayın ardından Sarıkaya HaberTürk'teki görevinden istifa etmişti. Muharrem Sarıkaya’nın basın emekçisine şiddet uygulamasını değerlendiren TGC, 'meslek onur ve saygınlığına aykırı' bularak Onur Kurulu’na sevk etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir’e canlı yayın esnasında tokat atan Muharrem Sarıkaya’yı Onur Kurulu’na sevk etti.

TGC Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda 1537 sicil numaralı üyesi Muharrem Sarıkaya’nın meslektaşına şiddet uygulamasını değerlendirdi.

'MESLEK ONUR VE SAYGINLIĞINA AYKIRI'

Toplantıda Muharrem Sarıkaya’nın meslektaşı İhlas Haber Ajansı kameramanı Ahmet Demir’e hakaret etmesini, şiddet uygulamasını TGC Tüzüğü’ne, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne, meslek onur ve saygınlığına aykırı bulundu.

TGC, bu nedenlerle Sarıkaya hakkında disiplin soruşturması açılmasına, savunmasının istenmesine, savunması alındıktan sonra Onur Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN