THK pilotların alacağından da 'tasarruf' etmiş

THK pilotların alacağından da 'tasarruf' etmiş

Orman yangınları ile birlikte sıklıkla gündeme gelen kayyım yönetimindeki Türk Hava Kurumu'nun işten çıkarttığı yangın söndürme uçağı pilotuna alacaklarını vermediği ortaya çıktı.

Eski Bakan Cenap Aşçı'nın başkanlığındaki kayyım heyeti tarafından yönetilen Türk Hava Kurumu'nda (THK) 2020'de işten çıkarılan 11 yangın söndürme uçağı pilotunun milyonlarca liralık alacağını ödemediği ortaya çıktı. Başkan Aşçı, "Her şey yolunda, kurumun gelirleri düzenli ve bolmuş diye varsayılıyor" dedi.

Son olarak Ege ve Akdeniz'deki orman yangınlarında yangın söndürme uçaklarının kullanılmaması ile gündeme gelen THK'de geçen yıl anlaşma ile ayrılan söndürme uçağı pilotları 4 milyon TL'lik alacaklarını henüz almadı.

İLK İKİ TAKSİT ÖDENDİ GERİSİ GELMEDİ

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre THK yöntemiyle yapılan anlaşmada, işten çıkarılan pilotların maaşları, kıdem tazminatları ve avukatlık ücretlerinin yaklaşık 4 milyon TL’yi bulduğu belirtildi. THK ile anlaşan pilotlar, milyonlarca liralık alacaklarının dokuz eşit taksit halinde ödenmesini istedi. Pilotların talebini kabul eden THK, ilk iki taksiti ödedi ancak geriye kalan yedi taksiti bir yıldır ödemiyor. Bu yedi taksitin toplamı ise yaklaşık 3.5 milyon TL’yi buluyor.

Pilotlar dava açtı ancak Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, “Taşınmazlar üzerinde fiili haciz ve muhafaza işlemleri yapılamayacağına, banka hesapları, taşınır ve taşınmaz malları üzerine bloke/haciz tesis edilemeyeceğine” karar verdi.

Bu karar nedeniyle de işten atılan pilotlar, alacaklarını icra yoluyla da alamadı. Pilotlar ise bu durumun en sonunda THK'ye yüksek faizli ödeme yapmak zorunda kalacağını söyledi.

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Kurumun 1.5 milyar TL’si bankalara olmak üzere 200 milyon TL vergi ve SGK, 130 milyon TL de kıdem tazminatı ve piyasa borcu var. Kimse bu borç nasıl yapıldı kim yaptı bugüne kadar ne yapıldı diye sormuyor. Her şey yolunda, kurumun gelirleri düzenli ve bolmuş diye varsayılıyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN