Tiryakileri yıkacak gelişme! O marka çaylarda yasadışı madde tespit edildi: Raflardan tek tek toplanıyor

Tiryakileri yıkacak gelişme! O marka çaylarda yasadışı madde tespit edildi: Raflardan tek tek toplanıyor

Çay tiryakilerini üzecek haber Almanya’dan geldi. O marka çaylarda yasadışı madde tespit edildi bilgisinin ardından, market raflarından tek tek toplanmaya başladı. İşte detaylar…

Almanya’da yaşanan son gelişme Almanlar kadar Türk vatandaşlarını da yakından ilgilendiriyor. Ülkede çok fazla tüketilen sütlü çay markasında yasadışı madde tespit edildiği iddiası sonrasında, market raflarındaki tüm ürünler toplanmaya başladı…

Çin menşeli ürünün, AB standartlarına uymayan bazı süt bileşenleri içerdiği gerekçesiyle raflardan toplandı. 2023 yılı yaz ayları sonlarındaysa 3 ayrı türdeki kahve ile çayda da yasadışı madde bulunduğu belirlenmiş ve ürünler toplanmıştı.

PİYASADAN ÇEKİLME KARARI ALDI

Almanya'da faaliyet gösteren Çinli süpermarket zinciri Ochama'nın ürettiği "CHI FOREST Sütlü Çay Yasemin Aromalı" adlı ürün, içerdiği AB standartlarına uygun olmayan süt bileşenleri nedeniyle piyasadan çekilmesine karar verildi. Ürün, 450 ml biriminde satılmaktadır. Tüketiciyi Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi (BVL) tarafından yapılan açıklamada, ürünün geri çağrılacağı belirtildi. Dortmund’da 1 şube açan ve teslim alma istasyonları ile çalışan Çinli şirket Ochama, yaşanan durumun ardından müşterilerinden özür diledi.

almanyada-sutlu-cay-alarmi.jpg

Çin menşeli bu ürünün içerdiği süt bileşenlerinin AB standartlarına uygun olmamasından dolayı yetkililer, ürününün satışının durdurulduğunu ve piyasadan çekileceğini açıkladı. Ayrıca bu tür gıda güvenliği tehditlerinin önüne geçilmesi için denetimlerin sıklaşacağı da belirtildi.

ÜLKEDE EN ÇOK TÜKETİLEN ÇAYDI

Sütlü çayda yaşanan bu yasa dışı madde bulunması durumu, ülkede büyük bir paniğe yol açarken orada yaşayan Türkler de dahil vatandaşlar için oldukça üzücü de oldu. Öyle ki sütlü çay Türkiye’de tüketilen siyah çay ile eşdeğer bir üründü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN