TOGG sürprizi Resmî Gazete'de! Fiyatı öyle bir seviyeye indi ki artık herkes alacak

TOGG sürprizi Resmî Gazete'de! Fiyatı öyle bir seviyeye indi ki artık herkes alacak

Türkiye merkezli bir otomobil üretici şirketi olan TOGG için kısa bir süre önce ön sipariş süreci başlatıldı. Yerli otomobil TOGG'u milyonlarca vatandaş asfalt üzerinde görmeyi umutla beklemeye devam ediyor. Piyasaya sürülmesine az bir vakit kala elektrikli otomobillerde matrah düzenlemesi yapıldı. Elektrikli otomobil matrahı 700 bin TL'den 1 milyon 250 bin TL'ye kadar yükseldi. İşte tüm detaylar...

TOGG HAYALİ KURANLARA MÜJDELİ HABER

Mart ayına girilmesiyle birlikte merak konusu olan yerli otomobil TOGG için araştırmalar tüm hızıyla sürüyor. 2022 yılının ekim ayı ile birlikte seri üretime geçiş yapılan yerli otomobil için mart ayı en kritik ay olarak belirlendi. Yerli otomobili asfaltta görebilmek için beklenen sürenin nerdeyse sonuna gelmiş bulunuyoruz.

Şubat 2023 tarihinde ön sipariş süreci başlayan yerli elektrikli otomobilin ay sonuna kadar trafiğe çıkması bekleniyor. Yerli otomobilin yollara çıkmasına çok az bir süre kala yeni bir duyuru dikkat çekti. Yapılan duyuru ile birlikte elektrikli otomobillerde matrah düzenlemesine gidildi.

Türkiye'nin uzun zamandır gündeminde yer alan TOGG otomobilinin son hali ise tüketiciler tarafından merak konusu oldu. İlerleyen günlerde trafiğe çıkacak olan yerli otomobil TOGG'un çıkmasına az bir süre kala müjdeli haber geldi.

whatsapp-image-2023-03-03-at-08-47-52.webp

ÖTV MATRAH DÜZENLEMESİ YAPILDI

TOGG yerli elektrikli otomobilin dahil olduğu ÖTV oranına göre matrah düzenlemesine gidildi. Yapılan değişiklik ile birlikte elektrikli araçlar bölümünde ÖTV matrah oranları değiştirildi.

Matrah düzenlemesi ile birlikte motor gücü 160 KW'ın altında olan araçlar yüzde 10 Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) dahil olan elektrikli otomobiller için 700 bin TL iken 1 milyon 250 TL'ye yükseltilerek dikkat çekti. Elektrikli otomobiller için alınan matrah düzenlemesi kararı ile birlikte TOGG alma hayali olan vatandaşların hayali süslenecek.

fadc7786c9e8b4ef7b81e545b5a73b1e.jpg

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Elektrikli otomobiller için alınan matrah düzenlemesi kararı ile birlikte motor gücü 160 KW üstü olan otomobillerde yüzde 50 ÖTV'ye dahil olan araçlarda ise 750 bin TL olarak belirlenen matrah düzenleme ile birlikte 1 milyon 350 bin TL'ye yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile birlikte 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ek olarak II sayılı listede değişiklik yapılarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan matrah düzenlemesi yürürlüğe girdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN