TOKİ’den 49 ilde şartsız arsa satışları başladı! 1359 arsa sahiplerini bekliyor

TOKİ’den 49 ilde şartsız arsa satışları başladı! 1359 arsa sahiplerini bekliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelinde 49 ilde uygun fiyatlarla arsa satışı gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu kapsamda, 1359 adet arsa için başvurular başlamış durumda. Arsa satın almak isteyen vatandaşlar için başvuru şartları ve detayları da açıklandı.

Arsa satışları, 3500 TL’den başlayan taksitlerle ve 24 ay vade ile sunulacak. Ayrıca, peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanacak. Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması ve belirlenen teminat tutarını bankaya yatırmış olması gerekiyor. Teminat tutarı, arsanın muhammen bedeline göre değişiklik gösteriyor.

Satışa sunulan arsalar arasında en düşük fiyat 105 bin lira olarak belirlenmiş. Bu satışlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın resmi sayfası ve TOKİ Emlak Müzayede’nin internet sitesi üzerinden duyuruldu. İlginç bir şekilde, satışlar 47 ilde ayrı, 2 ilde ise özel olarak planlanmış durumda.

img-4983.jpeg

Başvuru yapacak kişilerin, arsa için belirlenen muhammen bedele göre değişen miktarlarda teminat yatırması gerekmekte. Bu teminatlar, 10.000 TL’den başlayıp, arsanın değerine göre artarak 30.000.000 TL’ye kadar çıkabilmekte. Belirlenen teminat miktarları, arsanın muhammen bedeline göre kategorilere ayrılmış durumda.

Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar, detaylı bilgi ve başvuru için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ve TOKİ Emlak Müzayede’nin web sitelerini ziyaret edebilirler. Bu projenin, birçok kişiye uygun fiyatlarla arsa sahibi olma imkanı sunması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN