Toplaması zor, satışı kolay! Pazarda kapış kapış gidiyor: Kilosu 200 liradan satılıyor

Toplaması zor, satışı kolay! Pazarda kapış kapış gidiyor: Kilosu 200 liradan satılıyor

Bunu toplaması zor ancak satışı çok kolay! Pazarda tezgaha koyulduğu gibi kapış kapış gidiyor! Kilosu 200 liradan satılıyor, satan serveti buluyor!

Karabük pazarlarında nadir bulunan ve bilimsel adı 'Lactarius salmonicolor' olan kanlıca mantarı, tezgahtaki yerini aldı aldı. Soğuk ve yağışlı bölgelerde yetişen bu özel mantar türü, lezzeti ile sofraların vazgeçilmezi haline geliyor.

TOPLAMASI ZAHMETLİ

20231026aw062121-0.jpg

Safranbolu Kıranköy'deki eski perşembe pazarında görülen kanlıca mantarı, toplanmasının zahmetli olması nedeniyle oldukça değerli bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Bu eşsiz mantar, halk arasında çıntar, çam meltisi, melki mantarı, kızıliçi mantarı veya tillice mantarı olarak da bilinir.

KANLICA MANTARI DÜNYANIN BİR ÇOK ÜLKESİNDE BULUNUYOR

6176efbc45d2a0b2541a8c1f.webp

Kanlıca mantarı, özellikle Avrupa'da, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye gibi ülkelerde bol miktarda bulunur ve tüketilir. Bununla birlikte, kanlıca mantarı yüksek miktarda amino asit içerirken, protein açısından önemli bir besin kaynağı olarak kabul edilir.

KİLOSU 200 LİRADAN SATILIYOR

615852c945d2a061ccf6d94c.webp

Bu eşsiz doğal ürün ise pazar tezgahında 200 liradan alıcısını buluyor. Özellikle yerel lezzetleri arayanlar için bu mantar türü, sofraları zenginleştiren bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN