Toplu iş sözleşmelerinde ortak karar alındı! Yüzde 45 zam + 15 refah payı verilecek: İşçiler bayram edecek...

Toplu iş sözleşmelerinde ortak karar alındı! Yüzde 45 zam + 15 refah payı verilecek: İşçiler bayram edecek...

Toplu iş sözleşmelerinde ortak karar nihayet alındı. Memur işçilerini ilgilendiren müjde gece yarısı duyuruldu. Toplu iş sözleşmelerinde uzun süredir görüşülen karar ortak kılındı. Memura ara zam için belirtilen rakam yüzde 60 oldu. Müjdeli haberi duyan memurların ayakları yerden kesildi. İşte tüm detaylar...

TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI

Ülke gündeminde yer alan toplu sözleşmeye dair karar çıkarıldı. Kamu çalışanları tarafından yakından takip edilen gelişmeler gece yarısı itibariyle kesinleşti. Son gelen müjdeli haber ile birlikte iki taraftan da anlaşma sağlandı. Toplamda 700 bin kamu işçisini ilgilendiren sözleşme ile birlikte TÜRK-İŞ'in sunduğu talepler kabul edildi.

Daha öncesinde talep edilen 15 bin TL maaş, yüzde 45 zam oranı ve yüzde 15 refah payı işçilere sunuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın el atmasıyla birlikte sonuçlanan iş sözleşmesi protokolü sağlandı.

Açıklananlara göre kamu çalışanlarına asıl bombanın 1 Mayıs İşçi Bayramı ile birlikte verilmesi bekleniyor. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 1 Mayıs tarihini işaret ettiği dikkat çekmişti. Kamu işçilerine verilen sözleşmelerin tamamlanacağını duyurması ile birlikte işçilere müjdeli haber verildi.

0x0-son-dakika-emekli-ve-memur-ocak-zammi-netlesiyor-yuzde-23-hesabi-belirdi-enflasyon-farki-ile-birlikte-en-dusuk-1664603601057.jpg

İLK 6 AY İÇİN YÜZDE 60 ZAM GELİYOR

Toplu iş sözleşmelerinde mutabık kılınması ile birlikte 700 bin kamu işçisi faydalanacak. Gece yarısı ile birlikte duyurulan teklif binlerce çalışana müjde ile verildi.

Alınan kararlar doğrultusunda 700 bin kamu işçisine taban maaş 15 bin TL olarak belirlenirken zam oranı da yüzde 60'a yükseltildi.

Yüzde 45 oranında zam ve yüzde 15 oranında refah payı ile zam yapılacak. Prensipte yaşanan anlaşma için imzaların atılması bekleniyor.

2019-minimum-wage-amount-is-announced.jpg

3'ÜNCÜ TEKLİFTE ANLAŞMA SAĞLANDI

Son günlerde sık sık görüşmelerin sağlandığı hükümet ve TÜRK-İŞ arasındaki görüşmeler bugün itibariyle son buldu. 700 bin kamu işçisi için görüşülen toplu iş sözleşmesi istenilen seviyeye geldi. İlk olarak 12 bin TL taban maaş ve ilk 6 ay için yüzde 35 zam teklifi edilmişti. Bu teklif üzerine TÜRK-İŞ teklifi beğenmeyerek taleplerini iletti.

İkinci teklifte ise çalışanlara 13 bin TL taban maaş ve ilk 6 ay için yüzde 40 zam teklifi yapıldı. Fakat bu rakamların üzerinde olan talepleri tekrardan iletti. Son olarak geçtiğimiz gün gece yarısı TÜRK-İŞ tarafından talep edilen 15 bin TL taban maaş ve ilk 6 ay için yüzde 60 zam oranı kabul edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN