Trabzonlu ve Tekirdağlıları kavga ettirecek! En güzel köfte hangi şehirde yenilir? İşte Türkiye'nin nam salan köfte çeşitleri

Trabzonlu ve Tekirdağlıları kavga ettirecek! En güzel köfte hangi şehirde yenilir? İşte Türkiye'nin nam salan köfte çeşitleri

Bu bilgiye çok şaşıracaksınız! En çok köfte yiyenin bile bu çeşitlerden haberi yoktur! Trabzonlu ve Tekirdağlıları kavga ettirecek! Kaç çeşit köfte vardır? En güzel köfte hangi şehirde yenilir? İşte Türkiye'nin adıyla nam salan köfte çeşitleri...

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan köfte, ülkemizin dört bir yanında farklı tatlarla buluşuyor. Bir araştırmaya göre, Türk mutfağında tam 291 çeşit köfte bulunuyor. Bu köfteler arasında en çok öne çıkan iki köfte var; biri Tekirdağ köftesi, diğeri Trabzon’un Akçaabat köftesi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN 9 KÖFTE ÇEŞİDİ

TEKİRDAĞ KÖFTESİ

Tekirdağ köftesi nasıl yapılır? 16 Kasım MasterChef Tekirdağ köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası - Yemek Tarifleri

Türkiye'de köfte denildiğinde ilk akla gelen yer, Tekirdağ. Tekirdağ köftesi, etin işlenişi ve hazırlanışındaki özel nüanslarla adeta Tekirdağ ile bütünleşmiş bir lezzet şöleni sunuyor. Servisinde acı sos, közlenmiş biber, domates, dilimlenmiş soğan ve maydanoz kullanılır.

AKÇAABAT KÖFTESİ

Akçaabat köftesi nasıl yapılır? Akçaabat köfte malzemeleri neler?Tarifler

Trabzon'un Akçaabat ilçesine özgü damak tadıyla ünlü Akçaabat köftesi, yaylalarda yetiştirilen özel inek eti ile hazırlanıyor. 2009 yılında coğrafi işaret tescili alarak Türk mutfağının değerli lezzetleri arasına katıldı.

SİVAS KÖFTESİ

Sadece et ve tuz ile hazırlanıyor! Günde 10 ton tüketilerek satış rekoru kırdı

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen Sivas köftesi, tuz ve etin uyumuyla öne çıkıyor. Muhakkak Sivas eti kullanılan bu köfte, et tadının doruk noktasını sunuyor.

İNEGÖL KÖFTE

İnegöl köfte nasıl yapılır? MasterChef İnegöl köfte tarifi nedir? Evde İnegöl köfte yapımı ve İnegöl köfte malzemeleriTarifler

Bursa'nın İnegöl ilçesinden çıkan bu lezzet, 19. yüzyılın sonlarında Balkanlardan gelen göçmenlerle Türk mutfağına katılmıştır. Yuvarlak şeklinde yoğrulan ve ızgarada pişirilen İnegöl köftesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almış bir köfte.

BALABAN KÖFTESİ

Eskişehir'de ne yenir? Eskişehir'in ünlü yemekleri nelerdir? Eskişehir'in meşhur yemekleri neler?

Eskişehir'e özgü Balaban köftesi, porsiyonları dolu dolu olan bir lezzettir. Tatarca'da "çok" anlamına gelen Balaban kelimesinden gelir. Eskişehir'in bu özgün köftesi mutlaka denenmelidir.

TİRE ŞİŞ KÖFTE

Tire şiş köfte nedir? Tire şiş köfte nasıl yapılır? Tire şiş köfte tarifi

İzmir'in Tire ilçesine özgü Tire Şiş Köfte, yağ oranı en fazla %20 olan dana veya sığır etinden yapılır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen bu köfte, coğrafi işaret almıştır.

ISLAMA KÖFTE

Islama köfte nasıl yapılır? Sakarya mutfağından ıslama köfte tarifi

Adapazarı'nın yöresel lezzeti olan ıslama köfte, dilimlenmiş ekmeklerin biberli ve yağlı et suyuna batırılarak ızgaralanmasıyla yapılır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil almış ve coğrafi işaret kazanmıştır.

SATIR KÖFTE

Tekirdağ'ın neyi meşhur: Tekirdağ'ın en meşhur yemekleri

Edirne'nin Keşan bölgesinde ünlü olan Satır Köfte, hazır kıyma kullanılmadan yapılır. Trakya bölgesinde yetişen doğal ürünlerle beslenen süt kuzularının etiyle öne çıkar.

SALİHLİ ODUN KÖFTESİ

1938 YILINDAN BERİ SALİHLİ ODUN KÖFTESİ YAPIYORLAR - Yemek Videoları - YouTube

Manisa'nın Salihli ilçesine özgü odun köfte, özel pişirme metodunda sadece meşe odunu kullanılarak yapılır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil almış ve coğrafi işaret kazanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN