Trafikte bu hayatı yapanların maaşı cezaya gidecek! Yüzde 112 zam geldi, sakın bu hataya düşmeyin

Trafikte bu hayatı yapanların maaşı cezaya gidecek! Yüzde 112 zam geldi, sakın bu hataya düşmeyin

Trafikte sürücülerin uyması gereken birçok kural bulunmaktadır. Karayolları Trafik Kanunu kapsamında yer alan kurallara uymayan sürücüler içinde cezai işlem uygulanır. 2023 yılı itibarı ile trafik cezalarında da belirli bir artış yapıldı. Yeni cezalar %112 zamlı olacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Trafik kuralları hem sürücüler için hem de yayalar için önemli bir yere sahiptir. Kurallara uymayan sürücüler trafiği tehlikeye atarken can ve mal kaybı yaşanmasına da neden oluyor. Karayolları Trafik Kanunu kapsamında her sürücünün uyması gereken kurallar belirlenmektedir. Kurallara uymayan sürücüler ise cezalarla karşı karşıya kalıyor. Yeni yıl ile birlikte zamlanan ücretler kapsamında kurallara uymayan sürücüler 3.304 TL ceza ödeyecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

TRAFİK CEZALARINA DA ZAM YAPILDI


Her sürücünün trafikte yayaya yol vermesi gerekmektedir. Yaya yol vermeyen sürücülerin ödeyeceği cezalara da yüzde 112 zam yapıldı. Yaya geçidinden karşıya geçen yayalara yol vermeyen sürücüler 1.917 TL ceza ödeyecek.

trafik-ceza.jpg

YÜKSEK SESE YÜKSEK CEZA VERİLECEK

Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlemeni hem ses kirliliği hem de çevre rahatsızlığı yapması nedeniyle de sürücülere cezai işlem başlatılabilir. Araçta Yüksek sesle müzik dinleyen sürücüler yeni yılda 436 TL para cezası ödeyecek.

ARAÇTA TELEFON KULLANANLAR DİKKAT!

Trafikte telefon kullanmanın da belirli bir cezası bulunmaktadır. Araç sürerken telefon kullanan Sürücüler için yeni yılda belirlenen ceza tutarı 951 TL oldu. Telefon kullanan sürücüler elektronik kameralar ve trafik polisleri tarafından tespit edilmektedir. Belirlenen kurallara uymayan sürücüler ise toplamda 3.304 TL ceza ödeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN