Transkript nedir? Ders içeriği belgesi nereden alınır? Transkript ve ders içeriği belgesi ne işe yarar? Transkript ve ders içeriği belgesi arasındaki fark

Transkript nedir? Ders içeriği belgesi nereden alınır? Transkript ve ders içeriği belgesi ne işe yarar? Transkript ve ders içeriği belgesi arasındaki fark

Ders içeriği belgesi almak aslında zor değil. Genellikle yatak geçiş veya dikey geçiş yapmak öğrenciler geçecekleri okula kayıt yaptırması için istenilen belgeler arasında yer alır. Ders içeriği belgesi ile ilgili merak edilenler haberimizde!

 

Üniversite öğrencilerinin bölüm veya okul değiştirmek için gerekli olan ders içeriği belgesi okuduğu okuldan rahatlıkla alınabilir. Bilmeyenler için ders içeriği belgesi ile ilgili detayları haberimizde derledik!

Ders içerikleri belgesi nedir?

Ders içeriği belgesi yatay geçiş veya dikey geçiş yapmak isteyen öğrenciler için gerekli olan bir belgedir. Genellikle 1. sınıf okuyan öğrencilerin okuldan memnun olmaması, alışmaması durumunda başka bir okula yatay geçiş yapma isteğinde bulunuyor. Ders içeriği belgesini de kayıt olmak istediği okul istiyor. Ders içeriği belgesi adından da anlaşıldığı üzere okulda gördüğü derslerin dönem boyunca işlediği konuları ve derslerin kredilerini gösteren belgedir. Transkript belgesi ise notların yazılı olduğu belgedir.

Okul değiştirmek isteyen üniversite öğrencisi çok kısa bir zamanda bu işi öğrenci işlerinden halledebilir. Böylece kayıt olacağı okula, okuduğu okul uyum sağlayıp sağlamadığı bu belge ile belirleniyor.

Ders içerikleri belgesi nereden ve nasıl alınır?

Üniversite de örgün öğrenim gören bir öğrenci okul değişikliği yapmak isteyebilir. Açıktan okuyan öğrenciler için bu biraz daha zordur. Örgün eğitim gören bir öğrenci bulunduğu okuldan kendi başarısı ile daha iyi bir okula geçiş yapmak isteyebilir. Bu belge okulun öğrenci işleri bölümünden alınır.

Fakülte sekreterliği de bir diğer seçenek olabilir. Bazı okullar bu belgeyi yatay geçişlerde zorunlu tutuyor. Bazıları ise öğrencinin sayfasından bakmayı yeterli buluyor. Siz yine de riske atmayıp ders içeriği belgesi çıkartarak yatay geçiş talep etmenizde zaman kazanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN