Mehmet Akif Ersoy'un uyuşturucu testi pozitif

Mehmet Akif Ersoy'un uyuşturucu testi pozitif

Uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanan eski Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ve spiker Ela Rümeysa Cebeci'nin uyuşturucu testi sonucu pozitif çıktı.

Eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, spiker Ela Rümeysa Cebeci ve Mustafa Manaz’la ilgili dosyada yer aldığı belirtilen test sonuçları kamuoyuna yansıdı. Paylaşılan tabloda bazı isimler için kanda “negatif” sonucu görülürken, saç analizinde “kokain ve metabolitleri” ile bazı maddelere ilişkin tespitler yer aldı.

Edinilen bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy, Ela Rümeysa Cebeci ve Ersoy ile birlikte tutuklandığı belirtilen Mustafa Manaz’a yönelik uyuşturucu testlerinin sonuçları dosyaya girdi. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Ersoy ve Manaz’ın pozitif çıktığı ifade edilen maddenin “kokain” olduğu ileri sürüldü. Cebeci için ise “kokain” ve “esrar” testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

Bu gelişmenin ardından, habere eklenmesi istenen ve paylaşılan sonuç tablosunda yer alan bilgiler de dikkat çekti. Tablo; “Adı Soyadı”, “Kanda tespit edilen uyuşturucu maddeler” ve “Saçta tespit edilen uyuşturucu maddeler” başlıklarıyla düzenlendi.

PAYLAŞILAN TABLODA HANGİ SONUÇLAR YER ALIYOR?

Tabloda isimler ve karşılarında şu ifadeler bulunuyor:

  1. Ufuk Tetik: Kanda “Kokain ve metabolitleri”; Saçta “Kokain ve metabolitleri”
  2. Ela Rümeysa Cebeci: Kanda “Negatif”; Saçta “Esrar ile sentetik uyuşturucu, kokain ve metabolitleri”
  3. Mehmet Akif Ersoy: Kanda “Negatif”; Saçta “Kokain ve metabolitleri”
  4. Şevkiye Dilara Yıldız: Kanda “Negatif”; Saçta “Kokain ve metabolitleri”
  5. Mustafa Manaz: Kanda “Negatif”; Saçta “Kokain ve metabolitleri”
  6. Ebru Gülan: Kanda “Negatif”; Saçta “Kokain ve metabolitleri”
  7. Buse Öztay: Kanda “Negatif”; Saçta “MDMA ile kokain ve metabolitleri”
  8. Gizem Ayabaktı: Kanda “Negatif”; Saçta “Negatif”
  9. Elif Kılınç: Kanda “Negatif”; Saçta “Negatif”
  10. Meltem Acet: Kanda “Negatif”; Saçta “Negatif”

whatsapp-image-2025-12-15-at-19-46-58-1.jpeg

“UYUŞTURUCU KULLANMADIM” DEMİŞTİ

Haberde yer alan bilgilere göre gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un emniyet ve savcılık ifadeleri de gündeme gelmiş, Ersoy ifadesinde hakkındaki iddiaları reddederek “Hayatımda hiç uyuşturucu madde kullanmadım” dediği aktarılmıştı.

Spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin de, Ersoy’un uyuşturucu kullanılan bir ortamda çekildiği öne sürülen bir fotoğrafın telefonunda bulunduğuna ilişkin iddiayı yalanladığı; “Saklayacak hiçbir şeyim yok. İftira aklandığında bunu ilk olarak seyircime ben duyuracağım” ifadelerini kullandığı belirtilmişti.

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Paylaşılan tablo ve kamuoyuna yansıyan iddialar, soruşturma dosyasındaki bulguların tartışma konusu olmasına yol açtı. Resmi makamlarca yapılacak açıklamalar, raporların hangi tarihte, hangi yöntemle ve hangi prosedürle alındığına ilişkin detaylar ile soruşturmanın seyrinin netleşmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN