TTB Merkez Konseyi'nden Fincancı'nın tutuklanmasına tepki: Özgür bırakılsın

TTB Merkez Konseyi'nden Fincancı'nın tutuklanmasına tepki: Özgür bırakılsın

TTB Merkez Konseyi, "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın serbest bırakılmasını istedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkezi Konseyi üyeleri, Fincancı'nın tutuklanmasının ardından basın toplantısı düzenledi. TTB İkinci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, yaptığı açıklamada, "Fincancı özgür bırakılsın." ifadesini kullandı.

Uzun yıllardır yaşam hakkı, sağlıkta şiddet, hekimlerin özlük hakları ve toplum sağlığı için büyük bir mücadele yürüttüklerini ifade eden Ökten, sağlıklı bir toplum için vazgeçilmez olan yoksulluğa karşı mücadelede sendikalarla, meslek ve kitle örgütleriyle mücadele ettiklerini söyledi.

"FİNCANCI'YA SAHİP ÇIKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Toplumun sağlık ve yaşam hakkına sahip çıktıklarını anlatan Ökten, şunları söyledi:

"Fincancı, hayatını insan haklarına ve yaşatmaya adamıştır. Hekimlerin, tıp öğrencilerinin, adli tıp uzmanlarının, bilim insanlarının, demokrasi mücadelesi verenlerin, insan hakları savunucularının, hak mağdurlarının ve daha nicesinin Şebnem Hoca'sıdır. Sağlık çalışanlarının hakları ve toplumun sağlık hakkı için, emek, demokrasi, özgürlük ve barış için, bilimin bağımsızlığı ve bilim insanlarının ifade özgürlüğü için TTB'ye ve Fincancı'ya sahip çıkmayı sürdüreceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN