TTB’nin ‘Beyaz Nöbet’i başladı

TTB’nin ‘Beyaz Nöbet’i başladı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için "Beyaz Nöbet" eylemini başlattı.

Hakları için 15 Aralık’ta greve giden sağlık çalışanları, ikinci kez greve gitmeye hazırlanıyor. Özlük hakları ve sağlıkta şiddetin son bulması gibi taleplerle bugün Türkiye genelinde ‘Beyaz Nöbet’ eylemi başlatan sağlık çalışanları, özlük haklarına ilişkin düzenleme Meclis’e getirilmediği takdirde 8 Şubat’ta greve gideceklerini duyurdu.

TTB Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı konuşmasında şunları söyledi:

3805040.jpg

"UZUN SAATLERE DAYALI KÖLELİĞİ DAYATAN BİR SİSTEMLE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ"

“Emek verdiğimiz bu alan ne toplumun sağlık hakkını karşılayabilecek koşullarda ne de bizler emek verenler insanca yaşayabileceğimiz bir ücretle uzun saatlere dayalı köleliği dayatan bir sistemle çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Ekim başında her hafta alanımızın ciddi sorunlarını aslında toplumunda sorunlarını ele almaya çalıştık. Bizim kararlığımız 1 Aralık’ta bir karşılık buldu. Bir tasarının olduğunu hep beraber öğrendik. Belli ki izin alınmamıştı. Bir hızla gelen tasarı bir hızla geri çekildi. Tasarı sadece hekimler arasında eşitsizliğe yol açan bir tasarı olsa da bir adımdı. Bu adımı önemsediğimizi de ifade ettik. Hızla çekilen tasarı kayıplara karıştı. 15 Aralık’ta tek günlük uyarı niteliğinde Türkiye’nin dört bir yanında görevlerimizin başındaydık. Ama bir işe yaramadı hala mücadeleye devam ediyoruz.

Bugün Türk Tabipleri Birliği’nde nöbete başlarken Türkiye’nin dört bir yanında da meslektaşlarımız iş yerlerini terk etmiyor. 4 Şubat’a kadar bu nöbeti tüm emek ve meslek örgütleriyle birlikte sürdüreceğiz. Eğer yankı bulmazsa son görevimizdir bu. Ondan sonra devam eden günlerde sağlık hizmetini durdurma gücümüzün olduğunu bir kez daha hatırlatacağız.”

TTB Merkez Konsey Üyesi Kazım Doğan Eroğulları şu basın açıklamasını okudu:

"EMEĞİMİZ OYALAMA TAKTİĞİYLE ALAY KONUSU OLMAKTADIR"

“Ekim ayından bu yana eylem sürecindeyiz. Ekonomik ve özlük haklarımız her geçen gün gasp ediliyor. Çalışma ortamlarımızda şiddet her geçen gün artıyor. Covid -19 meslek yasası çıkarılmıyor. Aile hekimlerine ceza yöntemi getiriliyor. Emeğimiz oyalama taktiğiyle alay konusu olmaktadır. Unutturma politikası uygulanmaya çalışılıyor. Ülkenin dört bir yanından tabip odası yöneticilerimiz Türk Tabipleri Birliği’ne gelerek nöbet eylemini dönüşümlü olarak devam ettirecektir. 4 Şubat’a kadar tasarının Meclis’e getirilmesi için nöbetteyiz. Tasarının Meclis’e gelmemesi taleplerimizin karşılanmaması halinde 8 Şubat günü g(ö)revde olacağız.”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise şu şekilde açıklama yaptı:

"RÜMEYSA ŞEN’İ HİÇBİRİMİZ UNUTMADIK"

"Hekimlerimizin yaşadığı sorunlara karşı kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz. Haklarının iade edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Biz Meclis’te elimizden gelen tüm gayretle önemli mesai sarf ediyoruz. Tüm kamuoyunun konuştuğu bir nöbet sonrası doktor Rümeysa Şen’i hiçbirimiz unutmadık. Sağlık alanında yaşanan tüm gelişmeleri takip ediyoruz. Partimiz olarak TTB’ye tam destek veriyoruz. Hekimin Sağlık Bakanlığı’na giremediği bir dönemdeyiz. Sağlık Bakanı’na da buradan sesleniyorum; bütçe görüşmelerinde adeta çok haklısınız der gibi konuşma sonrasında getirilen bir yasa var. Madem vekiller haklı. Peki bu hal nedir? Niye yanlış sağlık politikalarında ısrar ediyorsunuz?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN