TÜİK mi ENAG mı doğru söylüyor?

TÜİK mi ENAG mı doğru söylüyor?

MetroPOLL Araştırma’nın verilerine göre her 10 seçmenden sadece ikisi Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine güveniyor.

TÜİK, son bir yıllık enflasyon oranını yüzde 73,50, bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu’ysa (ENAG) yüzde 160,76 olarak açıklamıştı.

MetroPOLL, resmi bir kurum olan TÜİK ile bağımsız bir kuruluş olan ENAG hakkında güven anketi düzenledi.

Ankete katılanların yüzde 69’u, ENAG’ı daha güvenilir bulurken; yüzde 23,9’u TÜİK’in açıkladığı verilerin doğru buldu.

AK PARTİ SEÇMENİ TÜİK’E GÜVENMİYOR

Partilere göre dağılıma bakıldığında AK Parti’ye oy verdiğini söyleyenlerin sadece yüzde 42,6’sı TÜİK’e güveniyor. Geriye kalan AK Partililerin yüzde 45,8’si ENAG’ın açıkladığı enflasyon verisinin doğru olduğunu düşünürken, yüzde 11,5’i ise fikir belirtmedi.

AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’ye oy verdiğini belirten katılımcılarda da benzer bir durum var: TÜİK’e güvenenler yüzde 49,1, ENAG’a güvenenler yüzde 39,6, fikir belirtmeyenler yüzde 11,3.

MUHALEFET SEÇMENİ ‘ENAG’ DEDİ

Muhalefet seçmenleri, ezici çoğunlukla ENAG’a güveniyor: CHP’lilerin yüzde 10,9’u TÜİK’e, yüzde 87,2’si ENAG’a güvenirken yüzde 1,9’u fikir belirtmedi.

İYİ Parti’ye oy verdiğini söyleyen katılımcıların yüzde 13,3’ü TÜİK’e, yüzde 84,5’i ENAG’a güveniyor, yüzde 2,1’iyse cevap vermedi.

HDP’lilerin yüzde 14,1’i TÜİK’in verisine güvenirken, yüzde 83,5’i de ENAG’ın doğru veri açıkladığını belirtti. Fikir belirtmeyen HDP’lilerin oranı ise yüzde 2,4 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN