Tüm asansörlerde artık zorunlu oluyor! İki ay süre verildi, yaptırmayanlara para ve mühürleme cezası verilecek

Tüm asansörlerde artık zorunlu oluyor! İki ay süre verildi, yaptırmayanlara para ve mühürleme cezası verilecek

Artık tüm asansörlerde bu zorunlu olacak! İki ay süre verildi! Bina içerisinde bulunan asansörde bu yoksa ve yaptırılmazsa para ve mühürleme cezası uygulanacak...

Zorunlu asansör kontrolleri, geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilen akredite kontrol firmaları, yıllık kontrollerde kabin kapısı bulunmayan asansörlere kırmızı etiket yapıştırıyor.

60 GÜNLÜK SÜRE İÇERİSİNDE YAPILMAZSA MÜHÜRLENECEK

İstanbul Asansör Bakım Onarım | Asansör Servisi ve Firmaları

Bina sahiplerine verilen 60 günlük süre içerisinde iç kapı eksikliklerini gidermeleri isteniyor. Ancak bu süre içinde düzeltme yapılmazsa, asansörün tehlikeli olduğu yerel yönetimlere bildirilerek mühürlenmesi talep ediliyor.

Aydın Makina Mühendisleri Odası Başkanı Tunç Erlaçin, kabin içi kapısı olmayan asansörlere uygulanan kırmızı etiket uygulamasını açıkladı. Özellikle eski binalarda bulunan asansörler için getirilen bu zorunluluk, Bilim Sanayi Bakanlığı tarafından temmuz ayında yapılan bir değişiklikle başladı.

Erlaçin'e göre, bu değişiklikle birlikte kabin iç kapısı olmayan asansörler ağır kusurlu olarak nitelendirildi ve kırmızı etiket almaya başladı. 60 günlük süre sonunda kırmızı etiket almayan asansörlerin mühürlenmesi gerekiyor.

Rüyada asansör görmek ne anlama gelir? Rüyada asansör kapısı, düşmesi görmek ne demek? - Mynet trend

Erlaçin, özellikle eski binalarda bulunan asansörlerin birçoğunda kabin iç kapısı bulunmadığını ve bu nedenle bu değişiklikten sonra birçok asansörün kırmızı etiket aldığını belirtti. Ancak, bazı yerel yönetimlerin bu düzenlemeye uymadığına dikkat çekiyor.

Özellikle KYK Yurdu'nda yaşanan bir asansör kazasından sonra, Efeler Belediyesi'nin asansörlerin mühürlenmesi konusunda harekete geçtiğini ifade eden Erlaçin, bu tür önlemlerin alınmasının önemini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN