Türk-İş'ten bomba asgari ücret açıklaması: Beklenen tarihi verdi: "Şimdiye kadar yapılmamışı yapacağız"

Türk-İş'ten bomba asgari ücret açıklaması: Beklenen tarihi verdi: "Şimdiye kadar yapılmamışı yapacağız"

Yeni yıla birkaç ay kala gündemin en çok konuşulan konularından biri de asgari ücret oldu. Milyonlarca vatandaş asgari ücrete ne kadar zam geleceğini merak ederken Türk-İş’ten bomba asgari ücret açıklaması geldi! Beklenen tarih verilirken “şimdiye kadar yapılmamışı yapacağız” açıklaması merak uyandırdı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Milyonlarca vatandaş asgari ücret zammına ilişkin meraklı bekleyişini sürdürüyor. Yeni yıla az bir zaman kala tüm gözler asgari ücret komisyonuna dikilmişken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan çok önemli bir açıklama geldi. Atalay, “şimdiye kadar yapılmamışı yapacağız” dedi. Bu açıklamaların ardından gelecek zamma ilişkin heyecan artarken komisyonun ne zaman toplanacağı da netleşti.

ATALAY’DAN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Tekgıda-İş Sendikası Kocaeli İl Temsilciliğini ziyaretinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Atalay, çalışma hayatındaki sorunların devam ettiğini dile getirdi. Sadece yüzde 14’ü örgütlü bir toplumda temsilcilik yaptıklarını ifade eden Atalay, halihazırdaki bu tablonun ne sendikalara ne de ülkeye yakışmadığının altını çizdi.

yeni-proje-2-004.jpg

Atalay, ilk önce Kovid-19’un daha sonra Rusya-Ukrayna savaşının ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerin şimdi de İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıların gündemde olduğunu ifade ederek, "İsrail, vahşice, çoluk çocuk, kadın öldürmeye devam ediyor. Deniyor ki, 'Hamas yaptı.' Git Hamas'la mücadeleni yap, git Hizbullah'la mücadeleni yap. Bebekten, kadından, çocuktan ne istiyorsun?" dedi.

Çalışma hayatında farklı siyasi görüşlerin olabileceğini lakin herkesin emekten yana tavır almak zorunda olduğunu söyleyen Atalay, "Özellikle biz kendimizi sorgulayalım. Biz işçiler, sendikalar, ne zaman kayıkta küreği aynı istikamette çekersek başarıya ulaşırız ama birimiz A'ya birimiz B'ye gittiğimiz müddetçe sermaye, patronlar bizi kullanmaya devam eder” diye konuştu.

yeni-proje-4-002.jpg

KOMİSYON O TARİHTE TOPLANIYOR

Atalay, asgari ücrete gelecek olan zammın belirlenmesi için nümüzdeki günlerde komisyonun toplanacağını ifade ederek şunları dile getirdi:

"Kasımın 20'sinden sonra komisyonu kurarız. Bu masada asgari ücretli otursun, biz oturmayalım. Asgari ücreti 20 senedir anlatıyorum. Sendikalarda asgari ücretli işçi yok. Sendikanın olduğu yerde aile yardımı, ikramiye, servis, yemek olur. 8 milyon işçi, sanki bizim üyemiz, ailemizin parçası gibi gayret sarf ediyoruz.

yeni-proje-3-003.jpg

Allah nasip ederse kasımın 20'sinden sonra yeni asgari ücret komisyonu kuracağız. Belki Türkiye'de şimdiye kadar hiç kurmadığımız şekilde komisyon kuracağız. 2 kadın, 2 erkek olacak komisyonda. Yani ne olması gerekiyorsa orada oturanlar karar verecekler. Sendikacılar da onlara uyacaklar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN