Türkiye AB'den yardım istedi: Gönderilecek uçaklar hangarda bekletilen THK uçaklarıyla aynı

Türkiye AB'den yardım istedi: Gönderilecek uçaklar hangarda bekletilen THK uçaklarıyla aynı

Güney kentlerindeki birçok bölgede çıkan orman yangınlarıyla mücadele etmekte zorlanan Türkiye, Avrupa Birliği’nden yangın söndürme uçağı için yardım talebinde bulunmuştu. AB, Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağının, İspanya'dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçti. Söz konusu uçakların THK’nın hargarda bekletilen uçaklarıyla aynı marka olduğu öğrenildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’deki yangınlarla mücadeleye destek için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirdi.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağının, İspanya’dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

‘DAHA FAZLA YARDIM SAĞLAMAYA HAZIRIZ’

Bu yangın söndürme uçaklarının “rescEU” adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB’nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Daha fazla yardım sağlamaya hazırız” dedi.

THK’NIN HANGARDA BEKLETİLEN UÇAKLARIYLA AYNI

İspanya ve Hırvatistan’dan Türkiye’ye gönderilecek uçaklar, Türk Hava Kurumu’nun (THK) eski olduğu gerekçesiyle hangarda bekletilen uçaklarıyla aynı marka olduğu ortaya çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN