Kritik seçimlere 43 gün kaldı: Propaganda süreci bugün başlıyor

Kritik seçimlere 43 gün kaldı: Propaganda süreci bugün başlıyor

Cumhurbaşkanı adayları için yapılacak itiraz süreleri sona erdi. Dün YSK'nın açıklamaları ile birlikte Erdoğan, Kılıçdaroğlu, İnce ve Oğan'ın adaylıkları kesinleşirken Türkiye, 14 Mayıs'a dört adayla gidiyor. Genel seçimler için propaganda süreciyse bugün başlayacak. Yayımlanan karara göre; adaylar bağış toplamak amacıyla döviz hesabı da açtırabilecek.

14 Mayıs'ta seçime gitmeye hazırlanan Türkiye için Cumhurbaşkanı seçiminde süreç işlemeye devam ediyor. İsmi dün itibarıyla kesinleşen dört aday için itiraz süresi sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu hafta itirazları değerlendirmek için bir kez daha toplandı.

Dün, YSK Başkanı Ahmet Yener; Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın kesin aday listesinde bulunduğunu adile getirdi. Kesin aday listesi ise Resmi Gazete'de de yayımlandı.

DÖVİZ HESABI AÇTIRABİLECEKLER

YSK'nın Cumhurbaşkanı adaylarının bağış alması ile ilgili olarak kararı da Resmi Gazete'de yer aldı.

Yayımlanan karara göre; adaylar bağış toplamak amacıyla döviz hesabı açtırabilecek.

PROPOGANDA SÜRECİ BAŞLIYOR

14 Mayıs'ta yapılacak seçim için de takvim işliyor. Propaganda süreci bugün başlıyor.

LİSTELER ASKIDAN İNECEK

Seçim takvimine göre 2 Nisan'da muhtarlıklarda listeler askıdan indirilecek.

8 Nisan tarihine gelindiğinde ise, ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapılacak. 9 Nisan'da milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. 19 Nisan'da da milletvekili kesin aday listeleri ilan edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN