Türkiye beyaz gelinlik giyecek! Yağdı yağacak derken geliyor, bugün karlı güne hazır olun: İstanbul, Bitlis, Van…

Türkiye beyaz gelinlik giyecek! Yağdı yağacak derken geliyor, bugün karlı güne hazır olun: İstanbul, Bitlis, Van…

Meteoroloji o bölgeler için yoğun kar uyarısında bulundu. İstanbul, Bitlis, Hakkari, Muş başta üzere birçok şehir beyaz örtüyle kaplanıyor. AKOM tüm vatandaşları tek tek uyardı. Herkes hazırlığını yapsın, o saatten itibaren etkisini gösterecek. İşte tüm detaylar…

Kar yağışları etkisini gösterirken Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Van için turuncu kodlu uyarı yapılırken İstanbul'un boğaz ve Anadolu Yakası çevreleri için uyarılar peş peşe geldi. AKOM gizli buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtirken Cuma günü öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde yağışların görülebileceği belirtildi. Şehir merkezinde karla karışık yağmur etkili olurken yüksek kesimlerde hafif kar yağışı beklentisi olduğu aktarıldı. Yola çıkacak vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olması gerektiği belirtildi. İşte tüm detaylar…

7 ŞEHİRDE ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan bilgiler doğrultusunda hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmadığı aktarıldı. Rüzgarın çoğunlukla kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Soğuk hava yurt genelinde etkili olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 şehirde kar yağışı uyarısında bulundu.

karla-karisik-yagmur.jpg

Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Van ve ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar beklentisi olduğu belirtilirken Bitlis, Hakkari çevreleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar beklentisi bulunuyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının pazar günü akşam saatlerine kadar yavaş yavaş etkisini kaybedeceğini bildirildi.

ORHAN ŞEN'DEN UYARI GELDİ

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yoğun kar yağışlarının çığ tehlikesi oluşturabileceğine dikkat çekerken İstanbul'da da soğuk hava uyarısında bulundu. Orhan Şen, “Bugün Cuma Marmara ve İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Güneydoğu, Karadeniz bölgesi yağmurlu olacak." açıklamalarında bulundu.

kar-yagdi.jpg

İstanbul'un boğaz ve Anadolu Yakası'nda öğleden sonra ve akşam saatlerinde karla karışık yağmur görülebileceğini belirten Şen, rüzgar poyrazdan kuvvetli olacak diyerek uyarıda bulundu. Sıcaklığın 6 derece olacağını belirten Orhan Şen, “Trakya, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da buzlanma ve don olayına dikkat. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi var. Riskli bölgelerde kara yolu ulaşımı kontrollü sağlanmalı. Riskin yüksek olduğu eğimlerde kontrollü kar düşürülmelidir.” dedi.

AKOM’DAN UYARI GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan (AKOM), İstanbul'da sıcaklıkları pazartesi gününe kadar 4 ile 6 derece aralığında değişiklik göstereceğini belirtti.

kar-yagisi-2.jpg

Cuma günü öğle saatleri itibariyle şehir merkezinde karla karışık yağmur etkili olurken yükseklerde ise hafif kar yağışı etkisini gösterecek. Cuma akşam saatlerinden itibaren İstanbul genelinde hafif kar yağışı görülecek. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 15 Ocak tarihine kadar mevsim normallerinin 2 ile 5 derece altında olacağı belirtildi. 16-25 Ocak tarihleri arasında mevsim normallerinde görülecek sıcaklıkların 1 ile 3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

kar-yagisi-geldi.jpg

AKOM yollarda oluşabilecek gizli buzlanmaya karşı sürücüleri tek tek uyardı. Gizli buzlanma nedeniyle Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan AKOM, güzergahlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılması için önlemlerin önemli olduğuna değindi.

HAVA DURUMU 12 OCAK 2024 CUMA

HAVA DURUMU 12 OCAK 2024 CUMA

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman, Sinop ve Ordu çevrelerinde yağış beklentisi olduğu aktarıldı.

HAVA DURUMU 13 OCAK 2024 CUMARTESİ

HAVA DURUMU 13 OCAK 2024 CUMARTESİ

Yağışların Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak olarak görüleceği belirtilirken yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

HAVA DURUMU 14 OCAK 2024 PAZAR

HAVA DURUMU 14 OCAK 2024 PAZAR

Yağışların Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevreleri, Van'ın güneyi ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN