Türkiye genelinde “siber çocuk istismarı” operasyonu

Türkiye genelinde “siber çocuk istismarı” operasyonu

Sakarya merkezli 36 ilde eş zamanlı olarak polis ekipleri tarafından ’Çevrimiçi çocuk müstehcenliği’ suçlaması kapsamında yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 86 şüpheliden 25’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce ’çevrimiçi çocuk müstehcenliği’ suçu çerçevesinde Sakarya merkezli 36 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonlarda toplam 86 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Yapılan tahkikatların tamamlanmasının ardından 25 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, 1 kişiye adli kontrol tedbiri uygulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN