Türkiye haritası kahverengiye büründü! Sadece o 12 ilde risk yok: Geri kalanımız permeperişan olacak

Türkiye haritası kahverengiye büründü! Sadece o 12 ilde risk yok: Geri kalanımız permeperişan olacak

Şubat 2024 kuraklık haritası Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı. Yayınlanan haritaya göre, sadece o 12 ilde risk yok. Türkiye’nin neredeyse %80’i Şubat ayında şiddetli kuraklık yaşadı…

Türkiye’nin birçok bölgesi Şubat ayını yağışsız ve mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar ile geçirdi. Kuru hava ülke genelinde hakim olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan kuraklık haritası da durumun ne kadar içler acısı olduğunu gösterdi.

Haritada risk taşımayan yerler yalnızca Burdur, Isparta, Adıyaman, Malatya, Elazığ,Tunceli, Şanlıurfa. Karaman, Mersin, Gaziantep, Tunceli ve Bingöl'ün yarısı.

kkk.png

ÜLKENİN %80’İ ACİL DURUM GEREKTİRİYOR

Haritaya bakıldığında izlenmeye başlaması gereken hafif kurak bölgeler en düşük seviyede. ‘Acil durum’ olarak tanımlanan ve ‘şiddetli kuraklık’ yaşayan bölgeler haritada kahverengiyle gösteriliyor. Harita incelendiğinde kahverengi alanların ülkenin neredeyse %80’ini oluşturduğu görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN