Türkiye haritası kıpkırmızı oldu! Meteoroloji'den yeni paylaşım: 46 günlük yağış haritası

Türkiye haritası kıpkırmızı oldu! Meteoroloji'den yeni paylaşım: 46 günlük yağış haritası

El Nino ve sıcak hava dalgalarının etkisinde kalan Türkiye'de, kuraklık tehlikeleri devam ediyor. Aşırı sıcak havaların beraberinde gelen kuraklık felaketi, meteorolojinin gündeminde yer alıyor. Meteoroloji tarafından paylaşılan haritaya göre, Türkiye haritası kırmızıya boyandı. Beklenen yağışlar için 46 günlük harita paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Kavurucu yaz sıcaklıkları, ülkemizde etkisini göstermeye devam ediyor. Sıcak hava dalgaları ve El Nino'nun etkisiyle uzun süredir yağış almayan Türkiye'nin, sonbahar mevsiminde de kuraklık tehlikesi devam ediyor. Birçok yerde kuruyan barajlar görülürken, meteorolojiden 46 günlük yağış haritası paylaşıldı.

Kuraklık sorunu sık sık gündeme taşınırken, meteorolojiden paylaşım geldi. Yaz mevsimi boyunca beklenen yağışların gelmemesiyle, kuraklık felaketi kendisini tüm gücüyle gösteriyor. Sıcak hava dalgalarının etkisiyle, yağmur bulutları bir türlü toplanamıyor. Ülkemizin birçok bölgesinde kuruyan barajlar, felaketin ne denli büyük olduğunu da işaret ediyor.

Sonbahar mevsimiyle etkisini yitiren sıcaklıklar, zaman zaman yeniden kendisini gösteriyor. Sıcaklıkların mevsim normallerine yaklaşmasıyla birlikte, beklenen yağışlar da o kadar artıyor. Kuruyan barajların yeniden canlanması adına beklenen yağışlara dair meteorolojiden paylaşım geldi.

f8ezohswmaegqsa.png

46 GÜNLÜK HARİTA

Aylardır etkisini gösteren sıcaklık sonucunda kuraklık seviyeleri rekor kırıyor. Ülkenin birçok bölgesinde barajlardaki su oranları yüzde 10'un altına düşerken, uzman isimden paylaşım geldi. Sosyal medya üzerinden paylaştığı, 46 günlük yağış haritasıyla gündeme geldi.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, "Muhteşem" diyerek başladığı paylaşımında, "Gördüğünüz üzere her geçen gün beklenen yağış miktarı artıyor. İçinde bulunduğumuz kurak günler elendikçe; önümüzdeki 46 günlük beklenen yağış tablosu daha da iyileşiyor. 50 senaryo ortalaması 46 günlük toplamda Türkiye'yi coşturmaya başladı..." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN