Türkiye hedefli zehir kahve paketinden çıktı

Türkiye hedefli zehir kahve paketinden çıktı

BM’nin uluslararası uyuşturucu ticaretine yönelik ortaya koyduğu raporlar Türkiye’nin bu ticaretteki artan payına işaret ederken, dünyanın dört bir tarafından yurda uyuşturucu sokulmaya devam ediliyor. Son dönemde liman ve gümrüklerde denetimler sıklaşırken Türkiye zehir transferinde hedef ülke konumunu sürdürüyor. Venezuela’dan Türkiye’ye yola çıkmak üzere olan zehir zulası engellendi. Operasyonda kapalı kahve paketleri içine gizlenmiş yüzde 97 saflık derecesinde kokain ele geçirildi.

Türkiye’nin son yıllarda uluslararası uyuşturucu rotalarının merkezinde yer aldığı ve bu doğrultuda başta Mersin Limanı olmak üzere birçok noktadan yurda uyuşturucu madde sokulduğu biliniyor. Limanlara yapılan baskınlarda çoğunluğu Latin Amerika ülkelerinden gelen gemilerde tonlarca uyuşturucu madde ele geçiriliyor. BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin hazırladığı raporlar ise Türkiye’de katlanarak artan uyuşturucu ticaretine dikkat çekmişti.

Birleşmiş Milletler’in 2023’te yayımladığı küresel kokain raporu, Türkiye’deki yakalamaların 2014 - 2021 yılları arasında yedi kat arttığını göstermişti. Dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye uyuşturucu transferi devam ederken Venezuela’da, Türkiye’ye uyuşturucu gönderme hazırlığı operasyonla engellendi.

Başkent Caracas’ın Catia semtinde kriminal polisi CICPC’nin yaptığı bir operasyonda İstanbul’a kapalı kahve paketleri içinde kokain götürme hazırlığında olan üç kişi gözaltına alındı. Yapılan açıklamada zanlıların uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir ağa mensup olduğu ve kahve ambalajı içine gizlenmiş kokainin yüzde 97 saflık derecesine sahip olduğu duyuruldu.

VOA Türkçe’nin haberine göre CICPC Direktörü Douglas Rico’nun yaptığı açıklamada “İstanbul’a kahve paketlerinde kokain taşınacağı bilgisini edindikten sonra narkotik birimlerimiz yaptığı istihbarat çalışması sonucu, Simon Bolívar Uluslararası Havaalanına seyahat etmek üzere olan iki kişinin yerini tespit etti. Zanlılardan biri, paketlerde gizlenmiş madde bulunan bagajı taşıyordu. Bu nedenle ekiplerimiz tarafından durdurularak gözaltına alındılar” ifadesini kullandı.

Polis şefi gözaltı işleminin ardından kahve paketlerinin kaliteli bir şekilde mühürleme işlemini gerçekleştiren üçüncü bir şahsın da yerinin tespit edilerek yakalandığını belirtti. Öte yandan Venezuelalı uzmanlar her yıl ülkeye yaklaşık 350 ton kokain girdiğini ve Venezuela’nın uluslararası uyuşturucu sevkiyatında önemli ülkeler arasında yer aldığını bildiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN