Türkiye için beyaz alarm! Palto, kaban ne varsa üzerinize atın... Kütle kütle kar geliyor!

Türkiye için beyaz alarm! Palto, kaban ne varsa üzerinize atın... Kütle kütle kar geliyor!

Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son dakika hava durumu uyarıları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Mart ayı ile birlikte ülke genelinde sıcaklıklar düştü ancak beklenen kar yağışı henüz İstanbul'da görülmedi. Vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırırken MGM tarafından son dakika uyarısı geldi. Türkiye için beyaz alarm! Atkı ve berileri çıkartın. Lapa lapa kar yağacak.

Mart ayı ile birlikte ülke genlinde sıcaklıklar düşmeye devam ediyor. Güneşli havaya rağmen hava sıcaklıkları düşerken gözler kar yağışına çevrilmiş durumda. Milyonlarca vatandaş, 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Bugün hava durumu nasıl? Hangi bölgelerde kar bekleniyor?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Türkiye için beyaz alarm! 17 ilde kar alarmı verildi. Kütle kütle kar geliyor, atkı ve berilerinizi hazırlayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

AFAD VE VALİLİKLER UYARDI: KÜTLE KÜTLE GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanan güncel hava durumu merakla takip ediliyor. AFAD ve Valilikler tarafından ortak uyarı yapıldı. 21 Mart 2024 tarihinde 17 ilde kar alarmı verildi.

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Buna göre;

Trakya, İstanbul, Karadeniz ve Akdeniz'in kıyı kesimleri ile İç Anadolu'nun ortası sağanak yağışlı, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu kar yağışlı olacak. İç Anadolu ve Karadeniz'de sıcaklıklar 4 ila 6 derece düşerken, Marmara'da 2 ila 4 derece artacak. Güney Ege'de kuvvetli poyrazın etkili olması bekleniyor.

17 İL İÇİN KIRMIZI ALARM! METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DUYURDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü için 21 Mart 2024 tarihi için yapılan son dakika uyarısında şu ifadeler kullanıldı:

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Çanakkale hariç) Marmara, Ege'nin kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın çevre ilçeleri, (Konya hariç) İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in, İç Anadolu'nun ve Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

yeni-proje-2024-03-21t102049-180.jpg

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN