Türkiye Kudüs icin tek yürek

Türkiye Kudüs icin tek yürek

Trump ve Netanyahu’nun Filistin’deki İsrail işgalini kalıcı hale getirecek ‘Yüzyılın Planı’na her kesimden milyonlar ‘Büyük Kudüs Mitingi’nde ‘Hayır’ diyecek. SP, CHP ve Gelecek Parti liderleri de protestoya katılacak. Türk bayrakları ve Filistin bayraklarıyla gaspa karşı “Gün birlik günü. Kudüs’ün yanındayız” mesajı verilecek.

OĞUZ ERDİNÇ

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” olarak açıkladığı işgal planına karşı Saadet Partisi’nin öncülüğünde İstanbul’da ‘Büyük Kudüs Mitingi’ düzenlenecek. Yenikapı Meydanı’nda toplanacak milyonlar tek taraflı işgal hamlesine karşı seslerini yükseltecek. Mitingde siyasi parti liderleri de destek verecek. Gasp planına en kapsamlı tepki için çağrıda bulunan SP lideri Karamollaoğlu “Siyasi görüşü, partisi, ideolojisi, inancı ne olursa olsun aziz milletimizin her bir ferdini 9 Şubat’taki ‘Büyük Kudüs Mitingi’ne davet ediyorum” çağrısında bulundu. Karamollaoğlu “Kudüs demek; Mekke, Medine, Şam, Trablus, İstanbul demektir. Eğer bugün Kudüs’ü müdafaa edemezsek yarın; Diyarbakır’ı, Konya’yı, İstanbul’u müdafaa edemeyiz” dedi.

Mitinge katılacağını açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu da şu ifadeleri kullanmıştı: Kudüs bizim için sadece CHP açısından demiyorum, İslam dünyası açısından da önemli bir yerdir. Filistin önemli bir yerdir. Filistin halkının bağımsız devletini kurması kadar haklı bir düşünce olamaz. Son derece haklı bir mücadele veriyorlar. 1970’li yıllarda Türkiye’den çok sayıda genç arkadaşımız Filistin Kurtuluş Örgütüyle beraber mücadele verdiler. Biz her zaman her ortamda Filistin’in bağımsız bir devlet olarak kendi bölgesinde, kendi toprakları üzerinde kurulmasını ve faaliyet göstermesini isteriz. BM de Filistin Devletini kabul etmiştir. Ama Trump’ın ortaya attığı barış sözleşmesi aslında bölgede tansiyonun yükselmesine bir anlamda savaşın yeniden başlamasına ortam hazırlar nitelikte. O nedenle Saadet Partisi miting düzenliyor. Bu konuda görüşlerimiz çok farklı değil. Filistin’in kendi bölgesinde bağımsız bir devlet olarak topraklarında bayrağını göndere çekmesini isteriz.

Ortak duruşa Gelecek Partisi’nden de tam destek geldi. Gelecek Partisi Siyasi İşler Başkanı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci yaptığı açıklamada “Gelecek Partisi Olarak pazar günü Büyük Kudüs Mitingi için Yenikapı’da olacağız” değerlendirmesinde bulundu. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise, partisinin Kudüs mitingi kararını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. Özdağ “Pazar günü yapılacak olan ‘Büyük Kudüs’ mitingine Gelecek Partisi olarak katılacağız. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.Yaşasın tam bağımsız Filistin devleti, yaşasın özgür Kudüs...” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi genel merkezini arayan HÜDA-PAR yetkilileri, HÜDA-PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile teşkilatların Kudüs mitingine katılacağını bildirdi. Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın sıradan bir İslam coğrafyası olmadığına dikkat çeken Sağlam, “Mescid-i Aksa, yeryüzünde ibadet için kurulan mescitlerin ikincisidir. Bu sadece Filistinlilerin davası değil, ümmetin ortak davasıdır. Bu nedenle her kim Kudüs meselesini Mescid-i Aksa meselesini gündeme getirip ümmetin bunun üzerinde yoğunlaşmasını sağlarsa, ümmet için güzel bir hizmet yapmış olacaktır” çağrısında bulundu.

AY-YILDIZ MİTİNG İÇİN 60 STK MEYDANDA 

Yenikapı Meydanı’nda saat 14.00’te düzenlenecek mitingde parti bayrakları yer almayacak. Yalnızca Türk bayrağı ve Filistin bayrağının alana sokulmasına izin verilecek. Kudüs mitingi için 60 sivil toplum örgütü de meydanda olacak. SP İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim “Bu planı yok hükmünde kabul ediyor ve tarihin çöplüğündeki yerini bugünden aldığını ilan ediyoruz. Yüreği Mescid-i Aksa, Kudüs sevdasıyla yanan herkes bir araya gelecek” dedi. Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu hatırlatan Sevim “Bu yüzden, gün dayanışma günüdür. Gün Kudüs’e omuz verme günüdür” ifadesini kullandı. Organizasyona ilişkin bilgi veren Sevim “Mitinge aralarında İHH, ÖNDER, UDEF, Memur-Sen ve Hak-İş’in de bulunduğu 60’a yakın sivil toplum örgütü destek veriyor” dedi. Sevim, Türkiye’deki diplomatik temsiller ile yabancı basının da mitinge davet etildiğini belirtti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN