Türkiye o ülkeyle kara komşusu olacak! Celal Şengör'den "kıtalar ayrılıyor" açıklaması: En çok Türkiye etkilenecek

Türkiye o ülkeyle kara komşusu olacak! Celal Şengör'den "kıtalar ayrılıyor" açıklaması: En çok Türkiye etkilenecek

Türkiye'nin o ülkeyle artık bir kara sınırı olacak! Ünlü Jeoloji Profesörü Celal Şengör'den dikkat çeken açıklama! 'Kıtalar ayrılıyor' diyerek açıkladı! En çok Türkiye etkilenecek...

Dünyaca ünlü yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, yaptığı çarpıcı açıklamalarla dünyanın sıcaklığının azalması ve kıta hareketlerinin bu nedenle artmasıyla ilgili dikkat çekici bir senaryo öne sürdü. Şengör, Türkiye'nin gelecekte sınırlarının Libya ile kesişebileceğini ifade etti.

Şengör, bilim dünyasının dikkatini çeken görüşlerini paylaşırken, her 600 milyon yılda bir meydana gelen süper kıta oluşumlarının 300 milyon yıl önceki Pangea'dan bu yana devam ettiğini vurguladı.

"KITALAR İÇİN DE YAŞANAN BU"

fay.webp

Bilim dünyasının önde gelen isimlerinden Şengör, dünyanın genel ısısının düştüğünü savunarak, yaşanacak değişimleri şu şekilde açıkladı: "Bir su kaynatın ve üzerine bir şeyler koyun, fark edeceksiniz ki bunlar yerlerinde durmuyor. Aynı şekilde kıtalar için de yaşanan bu."

TÜRKİYE İLE LİBYA'NIN KARA SINIRI OLACAK

turkiye-libya.png

Şengör, geleceğe dair öngörülerini şu detaylarla paylaştı: "Amerika kıtası ile Asya kıtası çarpışacak ve yeni bir Pangea oluşacak. Dev bir kıta ortaya çıkacak, Hint Okyanusu'nda Antarktika geliyor ve orada bir Akdeniz oluşuyor. Bizim bugünkü Akdeniz kapanıyor çünkü Afrika bastırıyor. 10 milyon sene sonra Türkiye, Libya ile birleşecek ve kara komşusu olacağız. Yavaş yavaş Doğu Akdeniz tamamen kapanacak. Avrupa parçalanacak. İsviçre'nin kuzeyinden Frankfurt ve oradan Hollanda tarafına doğru yavaş yavaş ayrılıyor Avrupa. Batı Avrupa bir ada haline gelecek.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN