Türkiye seçime gidiyor: Hangi milletvekilleri aday oldu?

Türkiye seçime gidiyor: Hangi milletvekilleri aday oldu?

Yerel seçimlerde siyasi partiler tarafından toplamda 26 milletvekili belediye başkan adaylığı için listelere dahil edildi. Bu adaylar arasında İyi Parti'den 7, CHP ve Saadet Partisi'nden ise her birinden 5'er milletvekili bulunurken, AK Parti'den ise 4 milletvekili belediye başkanlığı için yarışacak.

Türkiye genelinde yerel seçim heyecanı hız kazanırken, siyasi partiler milletvekillerinden oluşan birçok ismi belediye başkan adayı olarak gösterdi. İyi Parti, CHP, Saadet Partisi ve AK Parti gibi büyük partiler, milletvekillerinden oluşan kadrolarını yerel yönetimlerde görevlendirmek için adım attı. Toplamda 26 milletvekili, partileri tarafından belediye başkan adayı olarak gösterildi.

AK PARTİ'DEN 4 MİLLETVEKİLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN YARIŞACAK

AK Parti, Türkiye genelinde 264 milletvekili bulunan en büyük parti olma özelliğini taşıyor. Ancak parti, 31 Mart'ta sadece 4 milletvekilini belediye başkan adayı olarak belirledi. İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olurken, Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu da seçim bölgelerinden belediye başkan adayı olarak gösterildi. İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise İzmir'in Konak ilçesinde belediye başkanlığı için yarışacak.

İYİ PARTİ'DEN 7 MİLLETVEKİLİ ADAY GÖSTERİLDİ

İyi Parti, milletvekillerinden oluşan kadrosunu belediye başkan adaylıkları için oldukça geniş bir şekilde kullanarak 7 milletvekilini aday gösterdi. Bu isimler arasında Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, İstanbul Milletvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Muğla Milletvekili Metin Ergun ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk yer alıyor.

CHP VE SAADET PARTİSİ'NDEN DE 5'ER MİLLETVEKİLİ ADAY GÖSTERİLDİ

CHP ve Saadet Partisi de milletvekillerinden oluşan kadrolarını belediye başkan adaylıkları için değerlendirdi. CHP'den belediye başkan adayı gösterilen milletvekilleri arasında Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Veli Ağbaba, Ahmet Önal, Abdurrahman Tutdere ve Hasan Baltacı yer alıyor. Saadet Partisi'nden ise İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ve Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ belediye başkan adayı olarak belirlendi.

MHP MİLLETVEKİLLERİ ADAY GÖSTERMEDİ

MHP, mecliste grubu bulunan partilerden milletvekilleri arasından aday çıkarmayan tek parti oldu. Bununla birlikte İYİ Parti, en çok milletvekilini aday listesine koyan parti oldu.

GEÇİCİ ADAY LİSTELERİ 23 ŞUBAT'TA AÇIKLANACAK

Geçici aday listelerine göre 31 Mart seçimlerinde 19 milletvekili büyükşehir, 5 milletvekili il, 2 milletvekili ilçe belediye başkanlığı için yarışacak. Ancak, bu listelerin itiraz ve inceleme süreçlerinin ardından kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN